Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Shenzhen

| 09 ian, 09:04

Simona Halep s-a calificat în finala turneului WTA de la Shenzhen (China), dotat cu premii totale de 500.000 de dolari, vineri, după ce a dispus în semifinale de chinezoaica Saisai Zheng, cu 6-2, 6-3.

Primele minute ale meciului au fost destul de echilibrate, fiecare jucătoare făcându-și serviciul, dar apoi principala favorită a competiției s-a desprins la 5-1 și a servit pentru închiderea setului, dar a făcut greșeală după greșeală, permițând adversarei să realizeze break-ul. La 5-2 pentru Halep, Zheng a cerut intervenția medicului și meciul s-a întrerupt câteva minute, dar la reluare Halep a închis setul cu 6-2.

Setul secund a fost mai echilibrat, Zheng (20 ani, 97 WTA) începând cu un break. Cele două au mers cap la cap până la 3-3, când Simona și-a câștigat lejer serviciul (4-3), iar apoi a reușit un break care s-a dovedit decisiv (5-3), parafând victoria cu 6-3, după un meci care a durat o oră și 26 de minute, relatează Agerpres.

Halep (23 ani), numărul trei mondial, și-a asigurat prin calificarea în finală un cec de 55.323 dolari și 180 puncte WTA. Zheng a reușit cea mai bună performanță a carierei sale la Shenzhen, după semifinala jucată anul trecut la Tianjin (250.000 de dolari). La Shenzhen, Saisai Zheng a învins-o în primul tur pe Alexandra Dulgheru, cu 7-5, 5-7, 6-1.

Simona va juca finala la primul său turneu din 2015 cu învingătoarea dintre Petra Kvitova (Cehia), a doua favorită, și elvețianca Timea Bacsinszky (N. 8).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ