Simona Halep s-a calificat în turul 3 la US Open

| 03 sep, 22:35

Simona Halep, numărul 2 mondial, s-a calificat în turul al treilea al Openului Statelor Unite, ultimul turneu de Mare Șlem al anului, învingând-o în două seturi, 6-3, 6-4, pe Katarina Bondarenko din Ucraina, într-o partidă disputată joi la Flushing Meadows.

Simona Halep (24 ani), a doua favorită a competiției de la New York, și-a asigurat un cec în valoare de 120.200 dolari și 130 de puncte WTA în urma acestei victorii, pe care a obținut-o după o oră și 17 minute de joc.

Reprezentanta țării noastre o va avea ca adversară în turul următor pe câștigătoarea partidei dintre americanca Sherby Rogers și japoneza Kurumi Nara.

Bondarenko (29 ani), numărul 104 mondial, a revenit anul acesta în circuit, după o pauză de trei ani, perioadă în care a dat naștere unui copil și s-a dedicat familiei. Ea a trecut prin calificări pentru a ajunge pe tabloul principal, după ce în 2009 a reușit să ajungă până în sferturile de finală la US Open.

"Meciul a fost dificil, iar ea a juca foarte bine. Revenirea sa este impresionantă", a recunoscut Halep. "Nu am jucat cel mai bun tenis al meu, însă a fost suficient pentru a atinge turul al treilea", a adăugat jucătoarea română.

Înainte de a sosi la New York, pentru a participa la US Open, Simona Halep a disputat și a pierdut finalele turneelor de la Toronto și Cincinnati, fiind considerată una dintre puținele jucătoare, dacă nu singura, care o poate împiedica pe americanca Serena Williams, numărul unu mondial, să câștige al patrulea titlu consecutiv de Mare Șlem în acest an, după cele de la Australian Open, Roland-Garros și Wimbledon.

Cea mai bună performanţă din cariera Simonei Halep la US Open este calificarea în optimile de finală, în 2013. Anul trecut, jucătoarea din Constanţa a fost eliminată în turul al treilea.

Tag-uri: Simona Halep, US Open
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ