Sindicatul doctorilor britanici susţine demersul Dacianei Sârbu de a-i apăra pe medicii români de atacurile extremiştilor

| 11 feb, 17:24

Daciana Sârbu, vicepreşedinte al Comisiei de Mediu, Sănătate Publică şi Siguranţă Alimentară din Parlamentul European este un apărător declarat al drepturilor medicilor români din străinătate. În urma ultimei inițiative a eurodeputatei PSD, care vizează obținerea sprijinului autorităţilor britanice pentru apărarea medicilor români din Regatul Unit împotriva atacurilor extremiștilor, Daciana Sârbu a primit un răspuns favorabil din partea Asociaţiei Medicale Britanice.

Astfel, BMA susţine demersul eurodeputatei Daciana Sârbu de a-i apară pe medicii români în faţă atacurilor politicienilor extremişti din Regatul Unit, mulţumindu-i acesteia pentru implicare.

„Susţinem principiul liberei circulaţii a profesioniştilor în Uniunea Europeană şi recunoaştem contribuţia extrem de preţioasă pe care medicii români o aduc la funcţionarea sistemului sanitar britanic şi a altor sisteme publice vitale”, se afirmă în scrisoarea adresată eurodeputatei PSD de către Dr Mark Porter, preşedintele BMA. Asociaţia Medicală Britanică (BMA) este sindicatul şi asociaţia profesională a medicilor şi studenţilor la medicină din Marea Britanie, o structura cu vechi tradiţii, fondată în 1832.

„Încercarea de transformare a medicilor străini în ţapi ispăşitori este inacceptabilă şi incorectă”, se arată în mesajul transmis de BMA că răspuns la apelul adresat de Daciana Sârbu către forurile medicale britanice, prin care eurodeputata PSD le cerea acestora să ia apărarea personalului medical imigrant, în rândul căruia se regăsesc şi foarte mulţi români.

Criticile îndreptate împotriva personalului medical imigrant de către politicieni extremişti precum Nigel Farage sunt nemeritate şi greşite, arătând o totală lipsă de apreciere pentru muncă excelentă a medicilor şi asistentelor proveniţi din afară Regatului Unit, a arătat eurodeputata în apelul sau. Punctul său de vedere este susţinut de BMA, care precizează în răspunsul său: „Politicienii ar trebui să se abţină de la folosirea unui limbaj provocator şi să se concentreze pe dezvoltarea de soluţii realiste la problemele cu care se confruntă sistemul sanitar britanic”. Mai mult, organizaţia se angajează să pledeze cauza medicilor străini - inclusiv români - în relaţia cu principalele partide din Marea Britanie: „Pe măsură ce se apropie alegerile generale din Regatul Unit (7 mai 2015), ne vom adresa partidelor politice pentru a le ajută să înţeleagă importanța medicilor străini pentru sistemul nostru de sănătate”.

Asociaţia Medicală Britanică îşi exprimă şi disponibilitatea de a coopera cu structuri din România şi din Uniunea Europeană pentru aceste obiective: „Vom continua să colaborăm cu partenerii noştri europeni, inclusiv cu asociaţiile medicale româneşti, pentru a genera soluţii sustenabile.”

Asociaţia Medicală Britanică este sindicatul şi asociaţia profesională a medicilor şi studenţilor la medicină din Marea Britanie şi fondatoarea British Medical Journal, una dintre cele mai prestigioase publicaţii ale lumii medicale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ