Mohamad Yassin, emisarul lui Băsescu în cazul răpirii jurnaliştilor în Irak, reţinut de DNA

| 03 apr, 12:15

Medicul sirian Mohamad Yassin, emisarul lui Traian Băsescu în cazul răpirii jurnaliştilor în Irak, a fost reţinut de DNA, pentru că ar fi cerut o mită de 2 milioane de euro pentru desfiinţarea unei decizii de condamnare la închisoare, se afirmă într-un comunicat.

Alături de Yassin a fost reţinut şi Fadel Tahli, un alt personaj dubios din grupul lui Omar Hayssam. De aştfel, reţinerea lor este corelată cu Omar Hayssam. Astfel, potrivit Libertatea, Mohamad Yassin și Fadel Tahli au fost turnaţi chiar de Omar Hayssam. Anterior, aceştia i-au promis că, în schimbul a două milioane de euro, îl pot scoate din închisoare, prin aranjarea unui recurs în anulare, ca și cale extraordinară de atac.

Iată ce se afirmă în comunicatul DNA:

“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand de la datele de 02.04.2015, respectiv 03.04.2015, a inculpatilor:

YASSIN MOHAMAD, cu privire la savarsirea infractiunii de trafic de influenta,

TAHLI FADEL, pentru complicitate la savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si indicii din care rezulta suspiciunea rezonabila care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada octombrie 2014 - martie 2015, inculpatul Yassin Mohamad, in mod direct si prin intermediul inculpatului Tahli Fadel, a pretins de la doi denuntatori, suma de aproximativ 2.000.000 euro, prevalandu-se de influenta exercitata asupra organelor judiciare, in vederea desfiintarii, pe cale extraordinara, a unei hotarari de condamnare la pedeapsa inchisorii cu executare aplicate unui condamnat, si el denuntator in cauza, cu consecinta punerii in libertate a acestuia din urma.

Inculpatilor Yassin Mohamad si Tahli Fadel li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmand a fi prezentati la data de 03 aprilie 2015, Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 apr, 13:40
liviuioan
--la BE 1--REALITATI PARALELE--
Nasu MORAR si reactia-GUANTANAMO--in relatia cu romanica baselului . Deontologia turcita si scheletii din convorbirea cu tatal lui--MARIE JEANNE . Omai are nasitul ?
03 apr, 12:31
VIORICA
OFERTA LOC DE MUNCA
Cea mai accesibila oferta de lucru! Suntem in continua extindere, cu mari perspective pentru perioada urmatoare! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ