Slugile lui Boc răsplătite cu locuri călduțe la ROMATSA

| 31 mar, 2014

În  timp ce dădea lecții tuturor despre cum trebuie strânsă cureaua și roia furios din vârfurile degetelor despre ‘pensiile nesimțite’, fostul prim-ministru Emil Boc își plasa cu grijă slugile în funcții bănoase la ROMATSA, funcții pentru care aceștia nu aveau absolut nicio calificare.

Marius Buzea, fost șofer și consilier al lui Emil Boc, a încasat din martie 2011 până la sfârşitul anului 2013 o sumă de peste 520.000 lei, adică în jur de 130.000 euro. Acesta a beneficiat, în perioada în care Boc era premier, de salarii atât de la Secretariatul General al Guvernului, cât şi de la Cancelaria premierului. În plus, deși pe vremea aceea pentru toți angajații statului sporurile și primele erau tăiate sau recalculate, Buzea a fost răsplătit an de an pentru cu prime de vacanță: 4.000 de euro – în mai 2011, 5.000 de euro – în februarie 2012 și încă 5.000 de euro – în ianuarie 2013. Este de presupus că acesta a profitat de primele de vacanță ca să zboare în alte țări, deoarece altă experiență pentru a fi numit ‘expert în aviație’ în cadrul ROMATSA domnul Buzea nu avea.

În aceeși perioadă, după tăierile de salarii și pensii, după creșterea TVA, un alt aghiotant al domnului Boc, Darius Cristian Pintilie, avea venituri brute însumate de peste 540.000 lei, din care aproape jumătate i-a câștigat, între martie 2011 și aprilie 2012, fără să meargă la serviciu nici măcar o zi. La rândul lui, Pintilie a fost recompensat pentru munca sa cu prime de vacanţă de peste 63.000 de lei. Traiectoria sa profesională a fost chiar mai sinuoasă decât în cazul șoferului lui Boc, Pintilie lucrând pe rând ca fotograf, agent de vânzări şi apoi inspector debutant în Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Loialitatea fiind calitatea principală pe care s-a pus preț în guvernarea portocaliilor, Boc l-a luat pe Pintilie după el și la Guvern, pentru ca apoi să îl răsplătească pe acesta cu o sinecură călduță la aceeași ROMATSA, pe un post de inginer, inspector de specialitate și expert în serviciile de trafic aerian.

Domnul Boc ar face bine să răspundă când au apucat să se specializeze în aviație fostul său șofer și fostul inspector debutant, deoarece el a avizat cererile de angajare ale celor doi, contrar legislației în vigoare, care prevedea că cel care angajează și concediază personalul instituției este directorul general al ROMATSA. Cererile au fost însă aprobate de secretarul general din Ministerul Transporturilor, Gheorghe Dobre, fapt care ar trebui să ridice semne de întrebare organelor abilitate cu privire la vicii de procedură în selecția, sau, mai bine zis, în numirea celor doi. La rubrica Relaţii Ierarhice a fost notat negru pe alb că cei doi sunt subordonați faţă de Emil Boc, respectiv faţă de primul-ministru. Buzea și Pintilie au susţinut, chipurile, şi un examen scris în data de 28 februarie 2011, deși aceștia au intrat pentru prima dată în clădirea ROMATSA abia la an de la ‘examinare’.

Acești impostori ai pedeliștilor, care profitau de banii statului fără măcar să semneze condica la serviciu, în vremurile când profesorii, medicii și pensionarii erau supuși austerității marca Băsescu-Boc, au fost descoperiți în urma verificărilor efectuate de Corpul de Control al Guvernului, după tragedia aviatică din munții Apuseni. Este cu adevărat sinistru faptul încrengătura de sinecuriști care infestează companiile de stat sunt unul din motivele pentru care aceste instutiții nu pot să performeaze, nu își fac datoria așa cum ar trebui, dar sug în continuare bani din bugetul de stat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ