ŞOC! Proiectul Mars One ar fi o FARSĂ

| 18 mar, 12:43

Un irlandez, finalist al selecției realizate în cadrul ambițiosului proiect Mars One care își propune să trimită oameni definitiv pe Marte, pentru a înființa o colonie, a declarat marți că întregul proiect este foarte șubred și că mai mult ca sigur va fi un eșec, conform AFP.

Candidatul, Joseph Roche, astrofizician la Trinity College din Dublin, a dezvăluit că procesul de selecție a viitorilor coloniști a fost o glumă, iar finaliștii sunt încurajați să doneze chiar ei bani pentru proiect.

"Mi se pare un coșmar faptul că sunt oameni care continuă să susțină acest proiect și-i acordă bani și atenție, iar apoi va ajunge inevitabil la momentul în care întregul eșafodaj se va prăbuși", a declarat Roche pentru revista Medium. "Pentru mine ar fi un coșmar să fiu cumva legat de o astfel de farsă care ar afecta percepția publică asupra științei", a adăugat el.

Mars One, o organizație non-profit cu sediul în Olanda, a primit numeroase critici pentru planul său nerealist de a lansa colonizarea planetei Marte începând cu anul 2024. Omul de știință olandez Gerard 't Hooft, deținător al premiului Nobel și inițial un susținător al acestui ambițios proiect, avertiza că este nevoie de mai mult timp decât este prevăzut în proiect pentru a pregăti o asemenea misiune de colonizare a Planetei Roșii, iar costurile vor fi mult mai mari decât cele prevăzute.

Citeşte şi: Călătoria SINUCIGAȘĂ pentru care se înscriu mii de oameni! Doar 24 vor fi aleși

Tag-uri: Mars One, Marte
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ