SOCAR nu vrea să cumpere Oltchim dar promite să-şi continue investiţiile în România

| 10 ian, 2014

Compania petrolieră de stat SOCAR din Azerbaijan va continua investiţiile în România, dar acestea nu includ cumpărarea Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT), potrivit directorului general al SOCAR România, Hamza Karimov.

"Având în vedere situaţia actuală a Oltchim, nu cred că există o poziţie pozitivă a conducerii SOCAR referitor la acest proiect", a declarat Karimov pentru Mediafax.

Guvernul a propus SOCAR, anul trecut, să preia combinatul din Râmnicu Vâlcea, aflat în insolvenţă din ianuarie 2013.

Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al Oltchim, aşteaptă până la 31 ianuarie oferte din partea companiilor interesate să cumpere acţiunile deţinute de combinat la Oltchim SPV, care controlează activele unităţii, evaluate la 305,24 milioane de euro.

O tentativă de privatizare a Oltchim eşuat în 2012, iar de atunci statul caută soluţii să menţină combinatul în activitate.

SOCAR este prezent în România pe segmentul distribuţiei de carburanţi în benzinării, cu o reţea de 22 de unităţi. Planurile companiei azere vizează crearea unei reţele de 300 de benzinării în decurs de câţiva ani.

SOCAR are 338 de angajaţi în România, dintre care aproximativ 40% au fost recrutaţi în 2013.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ