Soluţie de scădere a costurilor în companii: închirierea echipamentelor de printat

| 25 noi, 12:45

Studii de piaţă estimează că, la nivel european, companiile pierd anual 7 miliarde de euro din folosirea neeficientă a echipamentelor de printing. Un producător a venit cu ideea de a produce şi închiria astfel de echipamente firmelor, garantând reduceri de costuri inclusiv la forţa de muncă.

Nu mai puţin de 7 miliarde de euro pierd anual companiile din Europa, din cauza modului ineficient de folosire a imprimantelor și a problemelor cauzate de acestea, potrivit unui studiu efectuat de Coleman Parkes. Ca atare, a apărut ideea oferirii serviciului de închiriere a echipamentelor de printing către firme, care beneficiază astfel de service, întreţinere, înlocuire consumabile etc.

Avantajele decurg şi din faptul că departamentele IT ale firmelor nu vor mai avea în grijă această sarcină, iar imprimantele montate sunt compatibile cu toate sistemele de operare din firmă, astfel încât să nu aapară probleme.

Companiile româneşti, în special IMM-urile, au început să vadă beneficiile acestei soluţii, au arătat reprezentanţii Epson, care pun la dispoziţie un astfel de serviciu. Reducerile de costuri de printare pot ajunge la 25%.

„Cele mai multe cereri în acest sens vin de la companii din domenii precum producție, financiar sau consultanță juridică, cu un necesar de printare de peste 15.000 de pagini pe lună. De cele mai multe ori vorbim de IMM-uri care trec la un nou nivel al business-ului lor, conduse de manageri tineri, care conștientizează avantajele acestor tipuri de servicii”, a arătat Eduard Galan, director la Ask4IT, reseller de echipamente Epson.

Producătorul a dezvoltat o serie imprimante denumită RIPS (Replaceable Ink Pack System) special pentru acest model de business, imprimante capabile să printeze până la 75.000 de pagini fără să fie necesară schimbarea consumabilelor.

Citeşte şi: STUDIU EPSON: Peste 60% din şcolile româneşti folosesc aparatură electronică în procesul educaţional

Tag-uri: Epson, IMM, imprimante
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ