Veşti bune pentru IMM-uri: pentru prima dată, creştere în sectorul afacerilor mici şi mijlocii

| 18 iun, 15:40

Măsurile de încurajare pentru antreprenoriat, creditele pentru tinerii afacerişti, facilităţile fiscale şi chiar reducerea CAS au început să producă efecte importante în economie.

Măsurile guvernamentale pozitive pentru mediul de afaceri, apreciate de preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Ovidiu Niculescu.

Indicele intreprenorial arată o evoluţie pozitivă a economiei în ultima perioadă. Preşedintele CNIPMMR spune că indicele de 26,83 de puncte este pozitiv faţă de trimestrele anterioare ceea ce oferă o formă de optimism pentru mediul de afaceri.

Măsurile de încurajare pentru antreprenoriat, creditele pentru tinerii afacerişti, facilităţile fiscale şi chiar reducerea CAS au început să producă efecte importante în economie.

Stimularea mediului de afaceri nu trebuie să se oprească aici, lasă să se înţeagă Ovidiu Niculescu. "Guvernanţii trebuie să continue implementarea măsurilor pozitive şi de acordare a ajutoarelor de stat, pentru ca la viitoarea evaluare a situaţiei de ansamblu a întreprinderilor mici şi mijlocii rezultatele să fie mult mai bune", a mai spus Ovidiu Nicolescu, preşedintele CNIPMMR.

Programul START începe din 22 iunie. Peste 4 zile, tinerii se pot înscrie pe www.aippimm.ro în cadrul Programului pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale. Bugetul alocat Programului pentru anul bugetar 2015 este de 20 de milioane de lei, din care 18 milioane de lei pentru acordarea de alocaţii financiare nerambursabile. Guvernul spune că ajutorul de tip minimis va ajunge la cel puţin 150 de beneficiari.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 iun, 12:18
sorin
Colaborare exceptionala la domiciliu !
Colaborare exceptionala la domiciliu! Opriti-va acum aici si incepeti sa castigati bani! Castiguri sigure si rapide! Oferta aceasta este exact ceea ce va trebuie! Aveti nevoie de bani luna aceasta?Vreti sa castigati bani repede si printr-o activitate interesanta? Atunci cereti urgent detalii mai multe la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ