Soluţii pentru evitarea supraaglomerarii puşcăriilor. Ce propuneri a făcut Elena Udrea

| 14 oct, 22:56

Elena Udrea a inițiat, miercuri, în Comisia pentru cercetarea abuzurilor din Camera Deputaților, o dezbatere despre situația din penitenciarele din România. Aceasta a propus implementarea unor soluţii pentru evitarea supraaglomerării închisorilor prin diversificarea pedepselor privative de libertate, cum ar fi executarea pedepsei la domiciliu sau executarea pedepsei la sfârşit de săptămână, transmite RomâniaTV.net.

Elena Udrea a participat, miercuri, în Parlament, la o dezbatere legată de condiţiile inumane din puşcăriile din România. Aceasta a declarat, la România TV, că înăsprirea pedepselor şi construirea de noi închisori sunt "total ineficiente", lucru demonstrat chiar de ţările care sunt preocupate să găsească soluţii pentru scăderea infracţionalităţii şi să asigure condiţii minim decente celor care ajung sa execute pedepse privative de libertate.

"Înăsprirea pedepselor şi construirea de noi închisori înseamnă, de fapt, o creştere a infracţionalităţii, iar lucrul acesta este consemnat în documente oficiale ale ONU şi ale consiliului de ministri al UE", a spus Elena Udrea.

Deputatul a explicat că în ţările din UE, SUA şi Canada pedepsele alternative la cele privative de libertate există de peste 100 de ani. "În Europa, preocuparea este accentuată încă din anii '80, iar România este cam pe nicarieri in ceea ce priveste conditiile din puscarii", a mai completat ea.

Elena Udrea a propus diversificarea pedepselor privative de libertate, cum ar fi executarea pedepsei la domiciliu sau executarea pedespei la sfârşit de săptămână. "Ideea este de a copia, de a împrumuta din experienţa şi din legislaţia celorlalte ţări. Spre exemplu, dacă în România există doar trei tipuri de pedeapsă, detenţia pe viaţă, pedeapsa închisorii şi pedeapsa amenzii, în celelalte ţări europene există pedepse alternative cum ar fi: executarea pedepsei privative de libertate la domiciliu, supravegherea electronice, celebrele brăţări electronice care nu au apărut până acum, munca în folosul comunităţii, semi-libertatea (în Franţa) sau semi-arestul (în Italia), executarea pedepsei la sfârşitul săptămânii (în Spania)", a precizat Udrea la România TV.

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ