Elena Udrea, înainte de proces: De astăzi, pot vorbi liber

| 16 oct, 10:52

Elena Udrea anunţă că dosarul Gala Bute, în care este cercetată, a devenit public începând de vineri, când începe şi procesul ei. Fostul ministru al Dezvoltării acuză că dosarul se bazează doar pe delaraţiile martorilor, date sub presiunea procurorilor.

Procesul Elenei Udrea începe vineri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Elena Udrea nu a apelat la judecarea în procedură simplificată, ceea ce înseamnă că nu recunoaşte acuzaţiile care i se aduc.

De altfel, acest lucru reiese şi din mesajul postat de Udrea pe Facebook. Ea susţine că probele împotriva ei constau de fapt doar în declaraţii luate de procurori prin presiuni asupra martorilor.

"De astazi dosarul in care am fost 72 de zile arestata este public. Numit incorect si pe nedrept Gala Bute, (fata de campionul Lucian Bute), in realitate ar trebui sa fie Dosarul Elena Udrea, pentru ca este un dosar in care procurorii au ingramadit in mare viteza acuzatii diverse la adresa mea, tinta fiind fara dubii arestarea.

Abuz in serviciu in conditiile in care nu se precizeaza ce anume am facut eu defectuos, ori nu am facut deloc desi ar fi trebuit sa fac, in ceea ce priveste implicarea MDRT in Gala Bute. Trei luari de mita, pentru care singurele probe sunt declaratiile, mai greu sau mai usor date de fosti colaboratori, care fiind pusi in fata probelor si cu amenintarea arestarii, sfarsesc prin a recunoaste ca au luat bani, dar evident, nu pentru ei ci pentru sef, pentru Elena Udrea! Ceea ce le-a adus libertatea, mie arestarea si, pentru ei in loc de o pedeapsa intreaga, reduceri succesive ale acesteia!

Va dau un exemplu pe care il puteti intelege mai usor: daca o asistenta medicala care lucreaza cu un mare profesor este prinsa ca a luat bani de la pacienti si are de ales intre a fi arestata si condamnata si a spune ca ii dadea de fapt banii profesorului, astfel ramanand libera si eventual chiar cu o pedeapsa mult redusa si chiar fara executare la final, ce credeti ca va face?

De astazi, pot vorbi liber despre acest dosar, despre acuzatii, probe si presiunile facute de procurori pentru a obtine declaratii impotriva mea, care continua si acum.

Fiti siguri ca ma voi apara cu toate armele, nu pentru ca ma consider in general un politician fara greseli ci, pentru ca acest dosar este proba justitiei de tip nou, in care delatiunea este suficienta in inculparea si arestarea unui om", a scris Elena Udrea pe Facebook.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ