Sorin Cîmpeanu: Avem nevoie de exemple. Societatea românească trebuie să se întoarcă către valorile autentice

| 10 noi, 18:54

Societatea românească trebuie să se întoarcă către valorile autentice, sursă de dezvoltare sustenabilă a întregii societăți, a clădirii unei vieți mai bune și mai prospere pentru noi toți, a declarat premierul interimar Sorin Cîmpeanu, marți, la ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa de către Universitatea Politehnica București profesorului Eric Allin Cornell, laureat al Premiului Nobel pentru Fizică în anul 2001.

"Este o onoare pentru mine și, în egală măsură, o bucurie să mă aflu astăzi aici. Reprezint un Guvern interimar care are ca principală sarcină gestiunea problemelor curente într-un pronunțat simț al echilibrului. Și, din acest motiv, evenimentul de astăzi din Universitatea Politehnica București demonstrează că ne aflăm într-o stare de normalitate, că acordăm importanța cuvenită unui eveniment de asemenea anvergură", a afirmat Cîmpeanu, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, conferirea titlului de Doctor Honoris Causa este un motiv de bucurie pentru orice universitate, iar atunci când este vorba despre un laureat al Premiului Nobel satisfacția și bucuria se înmulțesc.

El a adăugat că un astfel de moment ar trebui să fie un izvor de inspirație atât pentru studenți, cât și pentru cadre didactice și cercetători.

"Desigur, avem nevoie de exemple și aș putea afirma că, astăzi, societatea românească trebuie să se întoarcă către valorile autentice, sursă de dezvoltare sustenabilă a întregii societăți, a clădirii unei vieți mai bune și mai prospere pentru noi toți ", a punctat premierul interimar.

Cîmpeanu a amintit că descoperirea pentru care Eric Cornell a primit Premiul Nobel în 2001 a fost făcută în timp ce acesta se afla la un stagiu postdoctoral în cadrul Universității din Colorado.

"Avem câteva lucruri de învățat din experiența profesorului Cornell. În primul rând, nu trebuie să ai neapărat părul alb pentru a revoluționa știința. În același timp, descoperirile cu adevărat importante necesită timp, răbdare, stăruință, multă sudoare și, desigur, un strop de noroc nu face rău nimănui", a evidențiat premierul interimar.

Titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Politehnica București i-a fost înmânat profesorului Eric Allin Cornell de către președintele Senatului UPB, Ecaterina Andronescu.

Andronescu a subliniat că pentru Universitatea Politehnica București este o imensă onoare să-l aibă oaspete pe profesorul Cornell.

Ea a reamintit că primul titlu de Doctor Honoris Causa a fost acordat de Politehnica bucureșteană în 1936 unui profesor de la Universitatea Stanford, pe care și Cornell a absolvit-o.

"Suntem onorați de această trecere peste timp, au trecut aproape 80 de ani de atunci și ne bucurăm că un absolvent de la Universitatea din Stanford și nu orice absolvent, ci un absolvent din elitele acestei universități, astăzi, este la universitatea noastră. (...) Trăim cu speranța că veți reveni și în anii ce vin se pot reînnoda firele unei colaborări care să fie în interesul generației tinere care se uită la dumneavoastră cu admirație", a declarat președintele Senatului UPB.

Profesorul Eric Cornell s-a declarat copleșit de titlul academic primit din partea Universității Politehnica București și a spus că s-a simțit foarte bine în România.

Înainte de ceremonie, profesorul Cornell a avut o discuție cu premierul interimar, la care a participat și rectorul UPB, Mihnea Costoiu.

La ceremonia de la UPB a participat și președintele Academiei Române, Ionel Valentin Vlad.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ