Sorin Ilieşiu a fost exclus din PNL

| 25 feb, 2014

Senatorul Sorin Ilieşiu a fost exclus din PNL în urma votului exprimat în timpul şedinţei Delegaţiei Permanente a partidului condus de Crin Antonescu.

În favoarea excluderii acestuia din partid s-au exprimat 167 de liberali, 19 voturi au fost împotrivă, iar nouă liberali s-au abţinut.

Sorin Ilieşiu a precizat că, înainte de exprimarea votului, a luat cuvântul pentru a propune organizarea unui Congres Extraordinar al PNL şi ca actualul preşedinte al partidului, Crin Antonescu, 'să facă un pas înapoi' astfel încât conducerea PNL să fie preluată, interimar, de către senatorul Călin Popescu Tăriceanu.

'Am propus să votăm secret decizia ca preşedintele PNL, Crin Antonescu, să nu aibă niciun fel de înţelegere politică cu domnul Traian Băsescu sau cu Mişcarea Populară. Nu a fost nicio reacţie (din partea liderului PNL - n.r.). Am propus, de asemenea, să votăm în secret decizia de a organiza urgent un Congres Extraordinar al PNL pentru a vota ca PNL să rămână la guvernare şi în USL, PNL să participe pe viitoarele liste comune ale USL la alegerile europarlamentare şi la cele prezidenţiale, astfel încât viitorul preşedinte al României sau viitorul prim-ministru să fie dat de PNL. Am propus ca domnul Crin Antonescu să facă un pas înapoi pentru a face posibile dezideratele - ieşirea României din criza politică şi salvarea PNL. Evident, am propus ca domnul Călin Popescu Tăriceanu să preia interimar conducerea PNL', a declarat Ilieşiu.

Acesta a adăugat că propunerile sale nu au mai fost supuse la vot întrucât, între timp, liberalii votaseră cu majoritate de voturi excluderea sa din partid.

'Domnul preşedinte Crin Antonescu a spus că întâi va supune la vot propunerea de excludere a mea din PNL, iar dacă această propunere va fi respinsă de către majoritatea membrilor PNL, atunci eu voi putea să fac din nou aceste propuneri. Dar, în momentul în care nu mai sunt membru PNL, cum sunt acum, nu mai pot să refac aceste propuneri, pe care de fapt le-am făcut şi pe care le poate relua orice alt membru al PNL', a mai spus Ilieşiu.

În ce priveşte viitorul său ca senator, Sorin Ilieşiu a precizat că încă nu a luat o decizie dacă va rămâne senator independent senator afiliat vreunui grup parlamentar sau dacă va intra într-un alt partid.

'Deocamdată mă gândesc. E o decizie foarte grea şi îmi las răgaz câteva zile ca să iau această decizie', a conchis acesta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ