Sorin Oprescu: Nu sunt vizat de ancheta DNA

| 30 mai, 2014

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat vineri că nu sunt lucrări de infrastructură ce ar putea fi întârziate din cauza anchetei Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

"Am luat măsurile necesare ca direcţia să funcţioneze normal, iar cei de acolo au preluat o serie de sarcini', a spus Oprescu, la şedinţa CGMB. El a informat că Primăria Capitalei a pus la dispoziţia DNA toate actele care au fost cerute, contracte de achiziţii din perioada anilor 2010-2014.

Întrebat când va lua măsuri, Sorin Oprescu a menţionat că depinde de momentul când DNA va preciza calitatea lui Dumitru Mădălin Ionică, şeful Direcţiei Generale de Infrastructură din Primăria Capitalei, existând la îndemână iniţiativa suspendării din funcţie. Oprescu a spus că el nu a fost citat la DNA.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au făcut percheziţii, miercuri, la Primăria Capitalei. Ancheta vizează fapte de corupţie privind atribuirea unor contracte de infrastructură.

Potrivit unor surse judiciare, în ancheta DNA ar fi vizaţi Dumitru Mădălin Ionică, şeful Direcţiei Generale de Infrastructură, soţia acestuia şi oameni de afaceri.

Primarul general sustine ca nu sunt lucrari de infrastructura care ar putea fi intarziate din cauza anchetei.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au facut percehzitii, miercuri, la Primaria Capitalei. A fost vizat Madalin Dumitru, directorul Directiei de Infrastructura din Primaria Capitalei.

"In cursul zilei de 28 mai 2014, ca urmare autorizarii de catre instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 20 locatii situate in municipiul Bucuresti si in localitati din judetul Ilfov, la sediile unor societati comerciale, institutii publice si la domiciliile unor persoane. In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate si informativ din partea Serviciului Roman de Informatii, precum si de sprijinul Brigazii Speciale de Interventii a Jandarmeriei", se arata intr-un comunicat al institutiei.

Tag-uri: DNA, Sorin Oprescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ