Senatorul PSD Sorin Lazăr, cercetat de DNA pentru abuz în serviciu

| 30 mai, 2014

Senatorul PSD Sorin Constantin Lazăr este urmărit penal de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, în legătură cu efectuarea unor plăţi şi acordarea de premii, în perioada 2008-2009, pe vremea când era primar al comunei Strunga, judeţul Iaşi.

 

Potrivit unui comunicat al DNA, Sorin Constantin Lazăr este acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (14 acte materiale).

DNA susţine că, în perioada 2008-2009, Sorin Constantin Lazăr, în calitate de primar şi ordonator principal de credite, fără existenta unui angajament legal, a dispus în două rânduri aprobarea fără nicio bază legală a plăţii următoarelor sume de bani: suma de 10.160 lei, cu titlul de 'onorariu participare la licitaţie' către trei persoane; suma de 16.550 lei, către alte trei persoane, reprezentând 'plată lunară zilieri' (12 rate).

De asemenea, în aceeaşi perioadă, el a mai aprobat, tot nelegal, premii anuale, în cuantum de 2.638 lei pentru sine şi 2.291 lei pentru viceprimarul comunei, sume achitate la data de 14 ianuarie 2009.

Anchetatorii arată că, prin aceste acţiuni, suspectul Sorin Constantin Lazăr a provocat o pagubă patrimonială în cuantum de 31.639 lei comunei Strunga.

Vineri, procurorii i-au adus la cunoştinţă lui Sorin Constantin Lazăr calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ