Ce nu a înţeles Antonescu şi o să îl coste

| 29 mai, 2014

Pe lângă faptul că fostul preşedinte al Senatului a minţit o ţară întreagă, ceea ce este şi mai grav este faptul că înscrierea PNL în grupul PPE s-a făcut în secret, pe sub masă. Vicepreşedintelui liberal, Sorin Frunzăverde i-a scăpat porumbelul miercuri când a confirmat faptul că liderul PNL, Crin Antonescu, s-a întâlnit vineri, cu două zile înaintea alegerilor europarlamentare, la Bruxelles cu conducerea popularilor europeni.

Pe zi ce trece mass-media scoate la iveală noi și noi dovezi ale înțelegerilor secrete pe care Crin Antonescu le-a făcut în numele partidului. Iar în lumina acestora, ieșirea PNL din USL, decizia dezafilierii de la ALDE și intențiile de fuziune cu PDL capătă tot mai mult caracterul planificat al unei stratageme în care cuvântul de ordine este trădare.

Imediat după comunicarea rezultatelor la alegerile europarlamentare de la sfârşitul săptămânii trecute, în loc să recunoască înfrângerea ca urmare a părăsirii USL şi a schimbării liniei strategice, Crin Antonescu a recurs la scamatoria demisiei din funcţia de preşedinte al PNL şi a declarat că doreşte să afilieze partidul la PPE. Intenţiile preşedintelui liberal de a înscrie PNL în grupul popularilor europeni au confirmat zvonurile apărute în luna aprilie cu privire la dorinţa liberalilor de a se dezafiliere de la ALDE.

Decizia preşedintelui demisionar al PNL de a înscrie partidul în rândurile popularilor europeni este scandaloasă în contextul în care în luna aprilie, liderul liberal nega cu vehementă părăsirea ALDE. “Trebuie să spun încă o dată, nu au existat discuții, întâlniri sau angajamente între mine și domnul Joseph Daul sau alți reprezentanți sau lideri ai PPE. Punct. Suntem și rămânem membri ai ALDE.”, a declarat Crin Antonescu.

Pe lângă faptul că fostul preşedinte al Senatului a minţit o ţară întreagă, ceea ce este şi mai grav este faptul că înscrierea PNL în grupul PPE s-a făcut în secret, pe sub masă. Vicepreşedintelui liberal, Sorin Frunzăverde i-a scăpat porumbelul miercuri când a confirmat faptul că liderul PNL, Crin Antonescu, s-a întâlnit vineri, cu două zile înaintea alegerilor europarlamentare, la Bruxelles cu conducerea popularilor europeni pentru a negocia ultimele detalii privind trecerea liberalilor la PPE.

Caracterul planificat al întregii mişcări este confirmat şi de faptul că Sorin Frunzăverde înregistrase la OSIM Partidul National Popular Liberal încă din perioada în care PNL făcea parte din USL. De unde se vede că, mult înainte să se pună problema ieșirii PNL din Uniune, Crin Antonescu începuse să pregătească deja pașii alianței cu formațiunea condusă de Vasile Blaga, aceeași care a impus măsurile dureroase de austeritate prin care majoritatea românilor a fost adusă la sapă de lemn.

Acum că scenariul afilierii PNL la PPE s-a confirmat nu ne-ar mira să aflăm în zilele următoare că există şi o altă serie de înţelegeri în secret între Crin Antonescu şi Traian Băsescu. În fond, există toate motivele să bănuim existenţa acestora din moment ce Crin Antonescu a reuşit să îi îndeplinească visul lui Traian Băsescu de a rupe USL şi este pe punctul de a realiza o mare formaţiune de dreapta care teoretic ar trebui să învingă PSD. De asemenea, putem observa că, de mai multe luni, Crin Antonescu şi Traian Băsescu vorbesc pe aceeaşi limbă, identitatea de discurs dintre cei doi confirmând o dată în plus existenţa unei înţelegeri secrete între şeful statului şi preşedintele demisionar al PNL.

Toate aceste trădări în serie îl vor costa cu siguranţă foarte scump pe liderul demisionar al PNL. Crin Antonescu s-a deligitimat total ca politician şi cu sigurnţă electoratul nu va mai avea niciodată încredere în el.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 mai, 2014
costica
cacarau
asta nu va intelege nimic

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ