Ponta: Suntem cu 20 de procente peste următorul partid ca rezultat la alegeri

| 29 mai, 2014

Alianţa PSD-UNPR-PC este cu 20% peste următorul partid în ceea ce priveşte rezultatul la alegerile europarlamentare, a afirmat joi preşedintele PSD, Victor Ponta.

El le-a spus colegilor săi de partid, în debutul şedinţei Comitetului Executiv, că alegerile au reprezentat o 'lecţie bună' pentru PSD, arătând că 'avem acum o imagine clară despre potenţialul nostru'.

Premierul a mai spus că rezultatele obţinute de alianţa electorală PSD-UNPR-PC la alegerile europarlamentare şi parlamentare parţiale sunt 'foarte bune fiindcă ne ţin cu picioarele pe pământ', astfel că, deşi alianţa a câştigat mai multe mandate de europarlamentari faţă de cât şi-a propus, scorul trebuie analizat cu atenţie mai ales în acele judeţe unde PSD s-a confruntat cu 'lupte grele'.

'Suntem cu 20 de procente peste următorul partid. (...) Cred că rezultatul obţinut duminică este un pic mai bun decât ce ne-am propus. Ne-am propus 35% şi 14 mandate şi am luat 37,6% şi 16 locuri. E un rezultat foarte bun fiindcă ne ţine cu picioarele pe pământ, înseamnă că ştim unde au mers lucrurile foarte bine, unde mai avem de lucrat şi ce avem de făcut în perioada următoare şi pentru prezidenţiale şi pentru pregătirea lui 2016. Lecţiile bune sau mai puţin bune ne sunt de foarte mare ajutor', a spus premierul. 

Victor Ponta a adăugat că în campania pentru alegerile europarlamentare toate organizaţiile judeţene ale partidului 's-au implicat, cu mici excepţii, dar nimic semnificativ'.

El a felicitat judeţele în care alianţa PSD-UNPR-PC a câştigat în alegerile din 25 mai, reiterând faptul că o 'surpriză' a fost pentru PSD faptul că a reuşit să se impună inclusiv în Ardeal şi Transilvania.

Potrivit lui Ponta, în Harghita şi Covasna alianţa a fost pe primul loc dintre partidele româneşti, PSD reuşind totodată să recâştige judeţe pe care le pierduse în 2004 - Suceava, Botoşani, Neamţ, dar şi Arad, când 'ultima oară am câştigat în 2000'.

Preşedintele PSD a mărturisit faptul că nu se aştepta ca în Hunedoara partidul să câştige şi că se bucură că în Caraş Severin 'domnul Frunzăverde a luat o mare bătaie' şi că în Timiş a fost câştigat colegiul 'în care stă primarul PNL Nicolae Robu'.

De asemenea, Victor Ponta i-a felicitat şi pe şefii organizaţiilor din Constanţa, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, Tulcea, Vrancea şi Vaslui, afirmând că 'sunt judeţene în care de obicei câştigam'. El s-a arătat mulţumit şi de faptul că, la Satu Mare, colegii săi din alianţă au acceptat 'o propunere greu de digerat', susţinerea candidaturii lui Ovidiu Silaghi, precum şi de rezultatul obţinut la Sibiu.

În ce priveşte judeţul Alba, Ponta a precizat că scorul obţinut plasează partidul 'la egalitate cu PDL', în timp ce la Călăraşi 'rezultatul a fost totuşi bun', ţinând cont de faptul că echipa de conducere a organizaţiei este una 'tânără'.

'Cred că din 2016 ne putem bate pentru Consiliul Local şi Consiliul Judeţean din Călăraşi şi să luăm înapoi judeţul', a spus Ponta, adăugând că şi la Giurgiu rezultatele au fost peste aşteptări, iar la Dâmboviţa partidul este 'în direcţia bună'.

'Indiferent de rezultatele obţinute la aceste alegeri, trebuie să ştiţi că la prezidenţiale tot de la 0-0 se porneşte. E un alt meci, o altă campanie.(...) Dar suntem în creştere', le-a mai spus Ponta colegilor săi de partid.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ