Sorina Matei A PIERDUT procesul cu Dan Voiculescu. Ce daune trebuie să-i plătească fondatorului PC

| 14 mar, 13:49

Jurnalista Sorina Matei a pierdut procesul cu omul de afaceri Dan Voiculescu pe care l-a acuzat de santaj intr-o emisiune a postului Romania TV din 2013.

Sorina Matei sustinea ca Dan Voiculescu il santaja pe Crin Antonescu caruia ii cerea sa faca tot posibilul sa obtina controlul asupra Ministerului Justitiei, altfel trustul Intact nu l-ar mai fi putut sprijini mediatic.

Voiculescu a solicitat si o despagubire de 250.000 de euro jurnalistei insa aceasta nu i-a fost aprobata in instanta, la fel cum i-a fost respinsa si difuzarea deciziei pe postul Romania TV.

Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva si poate fi contestata in termen de 30 de zile la Curtea de Apel Bucuresti.

Solutia pe scurt:

Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Dan Voiculescu în contradictoriu cu pârâta Sorina Matei. Constată caracterul ilicit al faptelor imputate pârâtei, care a susţinut că reclamantul ar fi afirmat „Dacă nu te lupţi să păstrezi Ministerul Justiţiei, îmi va fi imposibil să-mi conving oamenii să te susţină. Este foarte posibil că vei pierde mult din susţinerea mediatică a Trustului Intact chiar dacă pentru noi nu vei fi un adversar şi nu cred ca iţi foloseşte o asemenea perspectivă dacă mai vrei să ajungi preşedinte al României. Cedarea asta îţi va provoca probleme mari şi în partid – i-ar fi spus domnul Voiculescu domnului Crin Antonescu – iar noi, chiar dacă nu îţi susţinem adversarii, şi ştii că am interzis prezenţa la Antenă a contestatorilor tăi, nu vom putea să nu mediatizăm pe post anumite tulburări din PNL”, „Practic este un şantaj cu susţinerea mediatică a Trustului Intact” şi „Cum l-a şantajat Voiculescu pe Crin”, în cadrul emisiunii Ediţie specială difuzată pe postul de televiziune România TV, în data de 2.04.2013.

Respinge ca neîntemeiate capetele de cerere referitoare la obligarea pârâtei Sorina Matei la plata sumei de 250 000 Euro pentru prejudiciile aduse imaginii, onoarei, reputaţiei şi prestigiului reclamantului Dan Voiculescu, precum şi la obligarea pârâtei la difuzarea dispozitivului hotărârii pe postul de televiziune România TV. Obligă pârâta la publicarea, pe proprie cheltuială, a dispozitivului prezentei hotărâri, în trei ziare de circulaţie naţională, respectiv Evenimentul Zilei, Libertatea şi Adevărul, după rămânerea definitivă a acesteia. Respinge ca neîntemeiată cererea de publicare a hotărârii judecătoreşti în integralitate. Respinge cererea de chemare în garanţie formulată de pârâta Sorina Matei, în contradictoriu cu chemaţii în garanţie SC Ridzone Computers SRL, Popa Cătălin, Moisoiu Bogdan şi Ghiţă Sebastian, ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Bucureşti,. Pronunţată în şedinţă publică azi, 12.03.2015.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 mar, 17:35
Superfemei Net
super
EUROSEXBOOK.NET . Persoane singure sau cupluri, ofera sau cauta sex in orasul tau, sau in europa, cel mai complet site de sex. webcam si filme xxx GRATIS. hai la noi.
14 mar, 14:52
Jeanina
Surpriza totala pe piata ofertelor de lucru! Tot mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email:[email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ