Sorina Matei, profeţie CRUNTĂ pentru jurnalişti, după cazul Vanghelie

| 13 mar, 10:32

Sorina Matei susţine că în curând jurnaliştii plătiţi de Marian Vanghelie vor ieşi la iveală, aşa cum s-ar fi întâmplat şi în cazul Elenei Udrea. Jurnalista a postat pe pagina de Facebook două mesaje dure la adresa unor jurnalişti, pe care nu i-a numit.

"Dupa spagarii lui Udrea, vin spagarii lui Vanghelie. Asa vedem cu totii cat de mizerabil arata presa romaneasca plina full de spagari. Oamenii acestia sunt rusinea presei romane. Sper sa plateasca toti in fata Justitiei pentru fiecare spaga pe care au luat-o de-a lungul vietii si pentru cat au mintit, indus in eroare si dezinformat oamenii pe care pretind ca-i servesc!", scrie Sorina Matei, pe Facebook.

Jurnalista a prezentat şi pedepsele care care aceştia le-ar putea primi.

”Pentru șpăgarii presei. 3-10 ani sau 1-5 ani. Codul Penal vă coafează după faptele sărvârșite.

ART. 289

Luarea de mită

(1) Fapta funcţionarului public care, direct ori indirect, pentru sine sau pentru altul, pretinde ori primeşte bani sau alte foloase care nu i se cuvin ori acceptă promisiunea unor astfel de foloase, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unui act contrar acestor îndatoriri, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică ori de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârşit fapta.

(2) Fapta prevăzută în alin. (1), săvârşită de una dintre persoanele prevăzute în art. 175 alin. (2), constituie infracţiune numai când este comisă în legătură cu neîndeplinirea, întârzierea îndeplinirii unui act privitor la îndatoririle sale legale sau în legătură cu efectuarea unui act contrar acestor îndatoriri.

(3) Banii, valorile sau orice alte bunuri primite sunt supuse confiscării, iar când acestea nu se mai găsesc, se dispune confiscarea prin echivalent.

ART. 207

Şantajul

(1) Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată ori pentru un membru de familie al acesteia, în scopul prevăzut în alin. (1).

(3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) au fost comise în scopul de a dobândi în mod injust un folos patrimonial, pentru sine sau pentru altul, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani”.

Citeşte şi: Marian Vanghelie, reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA: "E România denunțurilor"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 mar, 17:36
dan
sorina matei
ce putin bun simt au unii oameni

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ