Soţul cântăreţei Cristina Spătar, suspectat de evaziune

| 29 sep, 2014

Polițiștii efectuează 10 percheziţii domiciliare pe raza municipiului București și a județului Ilfov, fiind vizate locuințele mai multor persoane și sediile unor societăți comerciale, bănuite de comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală în domeniul serviciilor de pază și securitate. Potrivit România TV, vizat de anchetă este și soțul cântăreței Cristina Spătar. Prejudiciul se ridică la 10 milioane de euro.

80 de polițiști din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor din I.G.P.R., de la D.G.P.M.B., specialiști criminaliști și S.I.A.S. – I.G.P.R. (12 echipe), sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, desfăşoară o operaţiune care vizează probarea activității infracționale a mai multor bănuiți de comiterea unor infracțiuni economice în domeniul serviciilor de pază și securitate, potrivit Poliţiei Române.

Perchezițiile se desfășoară într-un dosar penal în care procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală. În fapt, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, reprezentanții unei companii prestatoare de servicii de securitate și pază ar fi creat un circuit infracțional format din zece societăți comerciale prin care ar fi fost evidențiate tranzacții fictive în perioada 2009-2012, în valoare de aproximativ 25.000.000 de euro. Astfel, în contabilitatea agentului economic vizat ar fi fost înregistrate achiziții fictive de servicii, bugetul de stat fiind, în acest mod, prejudiciat cu aproximativ 10.000.000 de euro.

Poliţiştii efectuate 10 percheziţii domiciliare pe raza municipiului București și a județului Ilfov, iar 12 persoane vor fi conduse la audieri. În funcţie de probatoriul administrat şi de aspectele rezultate în urma percheziţiilor, vor fi dispuse măsuri conform prevederilor procesual penale în vigoare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ