Soţul Cristinei Spătar, arestat preventiv

| 01 oct, 2014

Tribunalul Bucureşti (TB) a decis arestarea preventivă a lui Alin Ionescu şi Roxana Aron pentru 30 de zile, după ce a admis propunerea procurorilor.

 

Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată.


Marţi, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti informa că în urma audierilor efectuate în dosarul penal în care sunt cercetate mai multe persoane pentru săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală au fost puşi sub inculpare Alin Ionescu şi Roxana Aron, emiţându-se totodată şi ordonanţe de reţinere a acestora pentru 24 de ore.

Potrivit anchetatorilor, în cauză mai sunt cercetate în stare de libertate alte 13 persoane, acestea având calitatea de suspect.

Poliţiştii Capitalei, sub coordonarea procurorilor Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, au efectuat luni percheziţii la mai multe firme de securitate şi pază într-un dosar în care şefii acestor firme sunt bănuiţi de comiterea unor infracţiuni economice cu un prejudiciu de 10 milioane de euro.

'În fapt, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, reprezentanţii unei companii prestatoare de servicii de securitate şi pază ar fi creat un circuit infracţional format din zece societăţi comerciale prin care ar fi fost evidenţiate tranzacţii fictive în perioada 2009-2012, în valoare de aproximativ 25.000.000 de euro', informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti remis luni AGERPRES.

Astfel, în contabilitatea agentului economic vizat ar fi fost înregistrate achiziţii fictive de servicii, bugetul de stat fiind, în acest mod, prejudiciat cu aproximativ 10.000.000 de euro.

În dosar au fost efectuate 10 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ