Spania: Membri ai Gărzii Civile, alungați dintr-un hotel în apropiere de Barcelona

| 04 oct, 11:44

Aproape 200 de membri ai Gărzii Civile au fost constrânși luni să își părăsească hotelul la Calella unde erau găzduiți la periferia Barcelonei, la o zi după violențele polițienești care au marcat referendumul de autodeterminare interzis în Catalonia (nord-estul Spaniei), relatează AFP.

"Vreo 200 de angajați ai corpului (Gărzii Civile) vor trebui să își abandoneze hotelul unde erau cazați de mai multe zile. Conducerea stabilimentului le-a adus la cunoștință acest lucru (luni) dimineață", potrivit unui comunicat dat publicității de principalul sindicat al Gărzii Civile, AUGC (Asociacion Unificada de Guardias Civiles).

Decizia a fost luată după scenele de violență care i-au scandalizat pe catalani și dincolo de granițe, în cursul cărora polițiști și membri ai Gărzii Civile au făcut uz de bastoane pentru a împrăștia alegătorii adunați în apropierea secțiilor de votare pentru referendum.

Confruntați cu acești militanți care au avut consemnul să opună o rezistență pașnică, unii polițiști și membri ai Gărzii Civile i-au lovit cu picioarele, bastoanele sau scuturile, ajungând să târâie la pământ persoane în vârstă.

În fața hotelului în noaptea ce a urmat, după o "lungă zi de muncă, membrii Gărzii Civile a fost nevoiți să înfrunte strigăte, chiar insulte, precum și sticle aruncate până târziu în noapte", a menționat comunicatul.

Acești membri ai forțelor speciale așteptau luni să fie transferați, "probabil în unități ale armatei", a explicat sindicatul care a subliniat că "observă cu îngrijorare crescândă această atmosferă de ostilitate, o situație care s-a degradat în numai câteva zile și face mult mai dificilă munca agenților pentru apărarea statului de drept și ordinii în Catalonia".

De la începutul lunii septembrie, Spania traversează cea mai gravă criză politică din aproape 40 de ani, după părerea tuturor conducătorilor săi. La 6 septembrie, parlamentul catalan a votat o lege pentru organizarea acestui referendum în ciuda interdicției sale, argumentând că separatiștii îl reclamă din 2012.

Ignorând amenințările cu sancțiuni, separatiștii au perseverat și susțin că au câștigat acest referendum cu 90% din voturi și 2,02 milioane de voturi din totalul de 5,3 milioane de alegători, amenințând cu proclamarea unilaterală a independenței.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ