SRS explică dilema "Marelui PNL": Va răsturna Guvernul

| 27 noi, 2014

Fostul senator al PNL, Sorin Roșca Stănescu, explică într-un editorial postat pe blogul său personal care este, în acest moment, marea dilemă a noului Partid Național Liberal.

Pornind de la subiectul intens dezbătut în spațiul public și anume acela că PNL ar putea să dărâme, prin moțiune de cenzură, cabinetul Ponta, Sorin Roșca Stănescu a decis să abordeze și el acest subiect.

Fostul liberal Sorin Roșca Stănescu se întreabă dacă în februarie 2015 este un moment oportun să răstoarne guvernul Ponta. Totodată, SRS precizează că PSD va adopta un buget socialist pentru anul următor, iar dacă vor ajunge să guverneze după un astfel de buget, liberalii se vor compromite.

”In septembrie, cand mi s-a cerut sa iau cuvantul la motiunea de cenzura impotriva Guvernului Ponta, i-am atentionat pe colegii din PNL ca, recurgand la o asemenea actiune democratica, nu vom putea rasturna Guvernul Ponta decat incepand din luna februarie a anului urmator. Numai atunci ar putea fi introdusa o noua motiune de cenzura. Presupun ca multi nici nu au crezut, asa cum credeam eu, ca va castiga Iohannis. Acum, chiar daca PNL este pe val, nu poate rasturna Guvernul. Dar in februarie, este bine sa o faca?

Daca Guvernul Ponta ar fi fost rasturnat la sfarsitul acestui an printr-o motiune de cenzura, atunci bugetul pentru anul viitor ar fi putut fi elaborat de liberali. Iar un Guvern liberal ar fi putut, nu numai sa gestioneze, nu numai sa administreze, ci chiar sa guverneze Romania dupa o noua filosofie”, precizează Roșca Stănescu.

Ziaristul consideră că PSD ar putea să își refacă rândurile, lucru care complică situația pentru PNL. Foștilor colegi liberali, SRS le recomandă răgaz să gândească inteligent strategia guvernamentală.

”In luna februarie, situatia va fi diferita. PSD, daca nu va intra total in degringolada, isi va reface randurile. De aceea se si grabeste Dragnea. In plus, Ponta va guverna in baza unui buget socialist. Liberalii s-ar compromite la putere, lucrand pe acelasi buget sau bazandu-se pe rectificari.

Din aceasta perspectiva, cred ca este bine ca PNL sa nu se precipite actionand in sensul rasturnarii Guvernului Ponta, pana in toamna anului 2015. In plus, marele Partid National Liberal are nevoie de un ragaz pentru a se organiza si pentru a-si gandi, in mod inteligent, strategia guvernamentala”, încheie Sorin Roșca Stănescu.

“Toată lumea vrea să fie de partea câștigătoare. Prin urmare, este posibil ca în următoarele săptămâni sau luni să avem schimbări în Parlament”, spune Iohannis, într-un interviu pentru agenția Reuters.

“Așadar, este posibil ca pe parcursul anului 2015 să avem o schimbare care va oferi Partidului Național Liberal o majoritate, pe care o va folosi atunci pentru schimbarea Guvernului”, a precizat miercuri președintele ales, Klaus Iohannis.

Tudor Gheorghe: Ce blestem pe noi, avem un preşedinte care CHINUIE limba română

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 noi, 2014
gigi
care buget socialist mai SRS,ala care a redus cas ,scutirea de impozit a profitului reinvestit ,alocarile ptr. IMM,reducerea tva la piine,contra celui de dreapta care a taiat salarii si pensii ,a marit tva la 24,s-a impri=umutat cu 20 mld.Tu esti rational sau un simplu propagandist.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ