Iohannis în cumpănă: președinte al României sau prietenul susținătorilor extremiști de la prezidențiale?

| 26 noi, 2014

Ce atitudine va avea ”președintele tuturor românilor” și cum își va recalibra discursul către românii din Ardeal, îngrijorați de discursurile autonomiste, față de care a avut în campania electorală o atitudine cât se poate de specială, ”ca între ardeleni”...

Alarma ceasului electoral al lui Klaus Iohannis a început să sune strident. Prima scadență a sprijinului electoral pică extrem de delicat, tocmai de 1 decembrie, Ziua Națională a României, adică exact în aceeași zi în care Partidul Civic Maghiar, care l-a susținut pe Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale, și-a propus organizarea unei ample manifestații de protest și pentru autonomie. Perspectiva este atât de abruptă încât însuși faimosul primar al orașului Sfântu Gheorghe s-a împotrivit acestei propuneri, pe care o consideră nepotrivită pentru zi atât de importantă. Ca să vă faceți o idee, să menționăm doar că primarul Antal Arpad reprezintă extrema uniunii, care a sabotat cum a putut și de câte ori a avut ocazia orice apropiere dintre UDMR și USL sau, mai recent USD. Dacă până și acest edil a reculat la ideea unor proteste anti-românești chiar de Ziua Națională, suntem curioși cum va reacționa domnul președinte ales Klaus Iohannis, care a fost sprijinit fățiș în campanie de europarlamentarul Laszlo Tokes, ce își exprima doleanțele într-un discurs cât se poate de direct în fața Parlamentului European, în data de 12 noiembrie, deci chiar înainte de al doilea tur de scrutin din România.

Citeşte şi: Ludovic Orban, despre petrecerea victoriei lui Iohannis: Sărbătorim nemțește

Din fericire, protestul a fost pasat pe data de 29 noimebrie, când PCM va organiza manifestația pro-autonomie chiar în centrul orașului Sfântu Gheorghe. Întrebarea de 1000 de puncte este ce va face, ce atitudine va avea ”președintele tuturor românilor” și cum își va recalibra discursul către românii îngrijorați din Ardeal, față de care a avut în campania electorală o atitudine cât se poate de specială, ”ca între ardeleni”...

În încheiere să reamintim celor interesați care este legătura Iohannis-Antal-Tokes. Primarul Antal Arpad este cel care a sărit ca ars când a aflat de invitația guvernului USL, lansată în 2013 și către UDMR, pentru discuții pe teme economice. Cum PDL refuzase orice colaborare pe interesul economic comun al națiunii și cum se zvonea că liderii UDMR priveau favorabil o apropiere de USL, Antal Arpad și-a adus brusc aminte să protesteze public față de retragerea Ordinului Steaua României din posesia pastorului Laszlo Tokes pentru cererea de protectorat asupra Transilvaniei, adresată lui Viktor Orban. Pretextul lui Antal Arpad a fost cu atât mai neverosimil cu cât Laszlo Tokes facea si atunci, ca si acum, opinie dizidentă la linia politică a UDMR.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 noi, 2014
dan slugarescu
perfect de acord cu comentariul lui Kardoian

alte posibile teme pentru ziaristul PSD Pop:
1.care este legatura intre Hrebenciuc,Adam,Sarbu si Ponta
2.care este legatura intre Nastase si Ponta
3.care este legatura intre Dubai ,Bucuresti si Viena
etc
27 noi, 2014
Kardoian
Unii infractori mănâncă pâine...
1-- Fabulos! Domnule Iohannis, unii infractori vă susţin şi mănâncă pâine!... Deci, sunt curios dacă şi dumneavoastră mâncaţi pâine! Dacă da, aveţi grijă că ţara poate intra la idei!...

2-- Nu mai pot de îngrijorare!... Oare CUM va reacţiona preşedintele ales faţă de manifestările de autonomie ale ungurilor?! Oare cum?? Nu putem şti !!... Până şi d-l Arpad Antal a avut reculuri, dar Iohannis nu şi nu !! De fapt, el este un nepot al lui Hitler, fascist pe ascuns (am auzit eu!), şi cu prima ocazie, călcând Parlamentul şi Guvernul în picioare, va vinde Transilvania pe nesimţite maghiarimii, mai întâi prin autonomie, apoi saşilor -- golind Saxonia şi Bavaria şi chemându-i să prânzească cu Ardealul între fălci.

3 -- D-le Andrei Pop, sunteţi mai bun decât Yashimoto şi Mussolini la un loc. Un noroc să vă avem printre noi, să ne avertizaţi despre pericol!

------

D-le Andrei Pop, întrebarea de 1000 de puncte NU este ce va face, ce atitudine va avea ”preşedintele tuturor românilor” ci CE VA FACE Victor Ponta, EXECUTIVUL, Guvernul, Ministerul de Interne, cei cu atribuţii DIRECTE în faţa manifestărilor neconstituţionale sau a celor de batjocorire a insemnelor de stat în anumite zone ale ţării, a exerciţiilor de ripostă ale unor "formaţiuni de apărare", acolo unde fărădelegea îşi face loc şi în acest mod...

Să vă spun eu?! Nu va face NIMIC, aşa cum nu a facut nici până acum... Ba chiar a dat ordin ca TV să nu prezinte NIMIC. De ce? De frică, de politică, de nepăsare... Lui să-i cereţi socoteală, nu ne intoxicaţi aici, pe NET.

D-le Pop, sunteţi un cancer, un fitilist imatur... Vina dumneavoastră NU este că sunteţi inteligent, este că sunteţi SUFICIENT în gândire ŞI IMORAL.
Vă doresc un somn cât mai neliniştit, plin de interogaţii pentru alegerea pe care aţi făcut-o!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ