Laszlo Tokes: Un guvern de tip tehnocrat ar fi cea mai bună soluție

| 09 noi, 15:43

Europarlamentarul Tokes Laszlo a declarat, luni, că un guvern tehnocrat ar fi cea mai bună soluție, iar ca premier, el consideră că este nevoie de o personalitate apolitică și cu moralitate ridicată.

"Eu cred că e adevărat că premierul nu poate fi unul sau altul care ar fi prea tare angajatul partidelor care pot fi răspunzătoare pentru situația actuală. Guvernul tip tehnocrat se arată de a fi cea mai bună soluție, dar poate mai bine am avea nevoie de o personalitate la un rang înalt moral din țară și țara este foarte bogată în personalități intelectuale, în oameni de știință și oameni deosebiți, deci ar trebui să se găsească un astfel de personaj, nepolitic", a spus Tokes, într-o conferință de presă. El a adăugat că nu are "în vedere niciun nume" care ar putea să ocupe acest post.

Tokes a criticat atitudinea partidelor parlamentare după criza cauzată de incendiul din București.

"Atitudinea politică a acestor partide este greșită. Trebuie să rămânem la tema și obiectul acestor frământări și proteste, care este starea țării și nu interesul partidelor politice de jaf. Singurul care ne poate da speranțe este președintele Iohannis, atitudinea președintelui, care încă nu a pierdut șansa și calitatea de a interveni în mod pozitiv pe baza intereselor naționale românești în această criză politică din țară. Dar dacă nu va acționa potrivit și nu va putea găsi ieșirea, cel puțin direcția de ieșire din această criză, atunci și el se va număra în clasa politică a cărei demisie o cere strada", a declarat Tokes.

Europarlamentarul a arătat că, în afară de voința fermă a tinerilor, nu vede încă formându-se o alternativă politică la nivelul "străzii" care ar putea înlocui partidele postcomuniste.

"Am senzația și speranța că și în această țară se poate întâmpla ceva nemaipomenit. Am fost uimit de ce s-a întâmplat și în 1989. Dar încă nu pot trage concluzii în perspectivă privind situația actuală", a spus Tokes.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ