Șeful radicalilor maghiari se retrage

| 31 ian, 17:19

Președintele în exercițiu al Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania, Toro T. Tibor a declarat sâmbătă, în deschiderea Congresului Național al PPMT de la Târgu Mureș, că s-a încheiat o epocă în viața formațiunii, "epoca Toro", că partidul trebuie reînnoit și că a găsit persoana potrivită pentru a prelua conducerea, adică pe Szilagyi Zsolt.

"Cred că s-a încheiat o epocă în viața Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania, domnul președinte Laszlo Tokes a numit-o 'epoca Toro', am ascultat cu mândrie că așa a numit-o, dar într-adevăr trebuie reînnoit partidul, în primul rând trebuie reînnoit în conducere. Cel mai limpede este când trimiți un mesaj către alegătorii tăi dacă văd o față nouă în fruntea partidului și noi, cred, am găsit în persoana lui Zsolt Szilagyi acea personalitate, acel politician care poate să integreze rândurile Partidului Popular Maghiar și să fie la conducerea partidului pentru a pune în practică această înnoire", a declarat presei Toro T. Tibor.

Potrivit acestuia, în conducerea PPMT se impun "mici schimbări structurale", trebuie stabilite noi priorități, proiectul federalist va trebui mai bine accentuat în programul PPMT, la fel ca și problematica relației majoritate-minoritate și că nu va fi uitat nici proiectul de autonomie.

"Și, nu în ultimul rând, programul nostru de autonomie. Trebuie să întărim cumva semnalul acesta pentru a ajunge la urechea acelora care stau la cârma conducerii țării la București, în Guvern, la Parlament, la președinte, pentru că știm că fără ajutorul lor sau parteneriatul lor rămâne numai un program scris pe hârtie. Toate acestea ar trebui să apară ca priorități în acest program cadru al nostru. Dar trebuie să fie și o schimbare de mentalitate, să regăsim resurse, noi, interne, pe care le-am avut când am pornit acum trei ani și jumătate și care în lipsa unui succes s-au micșorat puțin. Noua conducere va avea această misiune de a găsi credința, de a găsi forța internă a organizațiilor și să încerce să pregătească partidul pentru alegerile locale și parlamentare din 2016", a susținut Toro T. Tibor

El a subliniat că a decis să se retragă din cursa pentru președinția PPMT întrucât există un consens în privința susținerii lui Szilagyi Zsolt, căruia îi va pune la dispoziție întreaga sa experiență politică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ