Libertatea presei – primele plângeri la adresa regimului Iohannis

| 27 noi, 2014

Una dintre primele mutări ale noului PNL după câștigarea alegerilor prezidențiale se referă la presa autohtonă. Mai exact, liderii liberali dau deja semnale clare în sensul limitării libertății presei, iar semnalul de alarmă este dat chiar de către preşedintele director general al Televiziunii Publice.

Stelian Tănase face cunoscut faptul că după alegerile prezidențiale se confruntă cu presiuni dinspre partea liberală, notând pe blogul personal că „zbucnirile nervoase abundă ca și amenințările, șantajul, grosolăniile, aluziile punitive (...) sunt certat, suspectat, mi se arată degetul pentru “că nu am sprijinit îndeajuns cauza“. Dacă nu te supui ultimatumurilor și nu faci sluj ești acuzat că ai trădat, că te-au cumpărat dușmanii lui nea cutare”.

Având în vedere că acuzațiile vin din partea lui Stelian Tănase, un apropiat al PNL, căruia îi datorează și funcția deținută, și un susținător declarat al lui Klaus Iohannis, putem bănui că situația este de fapt mult mai dramatică pentru reprezentanții media neafiliați politic sau apropiați de coaliția de guvernare.

Preşedintele director general al Televiziunii Publice poate fi acuzat de multe lucruri, dar nu-i poate reproșa nimeni că  „nu a sprijinit cauza”. Nu mai departe, chiar înainte de turul doi al alegerilor, Stelian Tănase a făcut abstracție de natura publică a profesiei pe care o are, jignindu-i pe contribuabilii români din banii cărora își primește, practic, salariul lunar și a încălcat neutralitatea de care TVR ar trebui să dea dovadă, definind alegătorii în mod subiectiv, în funcție de preferințele sale politice - alegătorii lui Victor Ponta sunt reprezentați de „babe din sate părăsite”, „bețivi de prin cîrciumile rurale” și oameni „strînși pe marginea șanțurilor”, nota Tănase pe blogul personal. Apoi, imediat după aflarea rezultatelor, același Stelian Tănăse publica un editorial prin care aducea elogii președintelui ales. Mai mult decât atât, preşedintele director general al Televiziunii Publice a început deja să facă „curat” în organizația pe care o conduce și care care îi vizează pe cei neafiliați politic sau apropiați de coaliția de guvernare.

Cert este că odată cu mărturisirile lui Stelian Tănăse s-a deschis lista plângerilor la adresa regimului Iohannis. Libertatea presei este afectată de către atitudinea dominană impusă de către noul PNL, fie prin amenințări și șantaj (cazul TVR), fie prin promisiuni a căror notă de plată tot românii o vor achita (cazul Adrian Sârbu).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 noi, 2014
ion
Votul romanilor din 2012 a fost 60% USL din care 40% PSD ,40% din aproape 5 milioane de romani ! Faceti socoteala si voi ! Fara sa mai punem erodarea dupa o guvernare catastrofala de doi ani ! Si cu cel MAI PROST PRIM MINISTRU IN FRUNTE DIN ISTORIA ROMANIEI ! UN MITOMAN,MOCOFAN,PLAGIATOR,INCOMPETENT,IMPOSTOR,CORUPT ! NE-A FACUT DE RAS IN LUME !
27 noi, 2014
wc.tudor(aliat al tanarului Ponta)
eventualul regim Iohannis incepe dupa 21.dec.2014
pana atunci discutam de regimul Ponta care l-a numit pe acest om la TVR(cu majoritatea parlamentara)
si apropo:ce cauta Ponta la Viata Satului,in plina campanie?
27 noi, 2014
dana slugarescu
despre Ponta:Comisarul.ro
Şi, la fel ca un mic dictator prost crescut, a spus că pentru el contează şi votul din 2012. Şi că românii trebuie să fie corecţi. Şi cum pesediştii recunosc acum votul pentru Iohannis şi românii trebuie să recunoască votul din 2012. Făcându-ne proşti în faţă. Pentru că actuala aşa-zisă majoritate este formată din aproape 30 la sută parlamentari aleşi PSD şi transfugi de la toate partidele. Adică PNL, PDL şi, mai ales PPDD. Fără aceste otrepe, PSD ar avea doar puţin peste 30%. Asta i-au dat românii PSD-ului în 2012. Restul au dat PNL, PPDD, PC, PDL şi UDMR. Ponta n-a spus nimic despre faptul că aşa-zisa lui majoritate se bazează pe peste 30 de aşteptaţi cu cătuşele de procurorii DNA. Şi pe care PSD i-a apărat până acum votând împotriva solicitărilor oamenilor legii. Oameni buni, să nu uitaţi ce vă spunem noi aici, la Comisarul.ro. PSD nu mai există. Foloseşte în mod impropriu şi ilegitim noţiunea de partid. Este doar o maşinărie de furat bani publici, păduri, terenuri, spaţii de la stat. Marea lor problemă este că sunt deja prea mulţi corupţi. Nu au, şi dacă ar vrea, cu cine să înlocuiască actuala garnitură. Toţi sunt cariaţi. O să vedeţi în zilele următoare că am avut dreptate şi că luptele dintre ei vor continua. Nici dracu nu-l mai bagă pe Ponta în seamă. Şi, chiar crede cineva că poporul l-a respins pe Ponta ca preşedinte şi-l vrea premier. Păi, nu ziceau ei că Băsescu nu mai stă bine în sondaje, că nu mai are legitimitate, şi l-au suspendat. -
27 noi, 2014
gigi
Sinteti penibili,majoritatea lui johannis pe ca s-ar baza mai acestia?Prosti au fost psdistii ca le-au dat liberalilor nas ca nu pupau ei atitea locuri in Parlament si atit de multi sefi de cons. jud si primari.Acum s-a suit scroafa tradatoare in copac si guita de acolo ca vrea puterea.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ