Stai pe scaun la birou? Îţi face foarte mult rău. Cum să rezolvi problema

| 16 oct, 2013

Deşi stăm mai mult de opt ore pe zi pe scaun la birou sau acasă pe canapea, nu luăm în considerare efectele negative asupra sănătăţii pe care sedentarismul le are. Medicii au demonstrat, în experimentele recente, de ce statul în picioare este mult mai benefic pentru organism decât statul pe scaun aproape toată ziua.

Studiile au arătat că stăm aşezaţi, în medie, 12 ore pe zi, în mare parte în timp ce suntem la birou sau când ne uităm la televizor. Suntem cele mai sedentare generaţii din istorie, scrie bbc.co.uk şi nici măcar exerciţiile regulate la sala de fitness nu pot "repara" influenţa nocivă asupra sănătăţii pe care o are statul pe scaun.

Dacă stăm toată ziua pe canapea sau la birou, activitatea pancreasului nu mai este atît de intensă şi nu se mai produce insulina care să readucă nivelul de glucoză din sânge în parametri normali. Asta duce la îngrăşare, mai ales dacă nu facem mişcare după ce mâncăm.

Un grup de cercetători au realizat un experiment în acest sens. Câteva persoane au fost rugate să lucreze din picioare măcar trei ore pe zi când sunt la serviciu. Rezultatele au arătat că nivelul de glucoză din sânge a ajuns mult mai repede la valorile normale în cazul celor care au stat în picioare câteva ore după ce au luat masa , faţă de cei care s-au aşezat înapoi pe scaun, la birou.

"Statul în picioare între trei şi cici ore zilnic, la birou, echivalează cu alergarea la 10 maratoane pe an din punct de vedere al arderii caloriilor", a spus medicul John Buckley, citat de bbc.co.uk.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ