Steaua a ratat calificarea în Liga Campionilor. Va juca în Liga Europa

| 05 aug, 23:37

Steaua a pierdut cu scorul de 2-4 la Belgrad, returul manşei secunde a turului trei preliminar din Liga Campionilor. Roş-albaştrii au condus cu 2-1 la pauză, dar a primit trei goluri în partea a doua a meciului, când Partizan a mai ratat un penalty, iar căpitanul Stelei, Varela, a fost eliminat.

Meciul s-a disputat într-o atmosferă incendiară, creată de cei aproximativ 30.000 de spectatori prezenți în tribunele stadionului "Partizan", care a contrastat cu cea de la jocul tur de pe Arena Națională din București, disputat cu porțile închise și încheiat la egalitate, 1-1.

Partizan a reușit deschiderea scorului în minutul 8, prin căpitanul Stefan Babovic, după o gafă a apărării Stelei, însă elevii lui Mirel Rădoi au restabilit rapid egalitatea, prin ghanezul Sulley Muniru, care l-a învins pe portarul Zivkovic cu un șut din interiorul careului, după o fază creată de Tade, relatează Agerpres.

Citește și:  LIGA CAMPIONILOR. Steaua, egal în extremis cu Partizan. Urmează un retur de foc

Steaua putea prelua conducerea pe tabela de marcaj în minutul 27, când Tade a expediat mingea în bară, la capătul unei acțiuni ofensive de toată frumusețea a roș-albaștrilor.

Campioana României a trecut însă în avantaj după doar câteva minute, când algerianul Hamroun a fructificat o pasă a lui Adi Popa și l-a învins pe portarul Zivkovic (min.33).

Partizan a început în forță repriza secundă și putea restabili echilibrul pe tabela de marcaj, însă atacantul bulgar Valeri Bojinov a trimis balonul în bară de la 11 m, după un fault în careu comis de Varela asupra lui Petrovic (min.48), fază în urma căreia africanul a văzut cartonașul roșu și a părăsit terenul, Steaua rămânând astfel în 10 jucători.

Gazdele au profitat de avantajul numeric și au mărit presiunea la poarta Stelei, reușind să marcheze de două ori într-un interval de nouă minute, mai întâi prin Marko Jevtovic (min.60), al cărui șut a fost deviat de un apărător al Stelei, păcălindu-l astfel pe portarul Cojocaru, iar apoi prin Andrija Zivkovic, bine servit de Oumaru (min.69).

Campioana Serbiei a pus capăt suspansului în prelungirile jocului, când a înscris pentru a patra oară, prin rezerva Nikola Trujic.

Grație acestui succes, Partizan Belgrad și-a asigurat calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor, în timp ce Steaua București va evolua în play-off-ul celei de-a doua competiții europene intercluburi, Europa League.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ