STELIAN TĂNASE: Asupra mea s-au făcut presiuni politice

| 24 sep, 2014

Preşedintele - director general al Societăţii Române de Televiziune, Stelian Tănase, a declarat miercuri în Comisia de cultură din Camera Deputaţilor că asupra lui s-au făcut presiuni politice din partea mai multor persoane cu influenţă mare, printre care purtătorul de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă.

'Am rostit un nume, este deja de notorietate publică, s-a rostit public şi de către prim-ministru şi de către mine, e vorba de Corneliu Calotă. Nu e singurul nume, dar celelalte, întrucât nu sunt publice, vă rog să-mi permiteţi să nu le dau, îmi interzice şi legea şi regula jurnalistului de a nu da sursele. Sunt mai mult persoane de influenţă mare politică. Domnul Calotă a fost la televiziune, am avut cu dânsul o lungă discuţie, şi nu singura, în care mi-a cerut expres ceea ce am mai spus. Mi s-a cerut să-i scot pe (realizatorii - n.r.) Sorin Avram şi pe Cornel Nistorescu, în mod direct, cu nume şi prenume. Am refuzat, mi s-a părut că s-a ajuns prea departe. (...) În momentul în care mi s-a cerut de către domnul Corneliu Calota să iau aceste măsuri, am decis să ies public şi să spun', a susţinut Tănase.

El a adăugat că 'a fost o bună mutare a domnului Ponta' faptul că l-a retras din Consiliul de Administraţie al TVR pe Corneliu Calotă, pentru că 'un factor de conflict a fost retras'.

Tănase a precizat că i s-a sugerat să facă o plângere penală pentru trafic de influenţă împotriva lui Corneliu Calotă, dar i s-a părut că este exagerat şi că nu se încadrează în limitele legii.

Preşedintele - director general al SRTV, Stelian Tănase, a fost audiat miercuri în Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor pentru a prezenta situaţia din postul public de televiziune.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă, s-a retras vinerea trecută din Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune, motivând că nu doreşte ca postul public să devină subiect de dispută politică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ