STENOGRAME cu adjunctul Poliției București. ROBERTO ABABEI a fost ARESTAT pentru 30 de zile

| 15 oct, 18:55

Comisarul şef Roberto Ababei a intervenit pe lângă mai mulţi poliţişti, inclusiv ofiţeri cu funcţii de conducere, pentru a influenţa o anchetă care îi viza pe doi oameni de afaceri apropiaţi lui, potrivit referatului prin care procurorii DNA cer joi arestarea preventivă a fostului director general adjunct al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

UPDATE Roberto Ababei, fostul adjunct al Poliției Capitalei, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de magistrații Tribunalului București, însă Ababei poate face contestație la Curtea de Apel.

Procurorii menţionează o discuţie interceptată pe 23 iulie, în care Ababei îi solicită unui alt director general adjunct din cadrul DGPMB sprijin pentru recuperarea unor documente ridicate de anchetatori de la restaurantul deţinut de apropiaţii săi: "v-am rugat şi eu ceva... cu prietenul ăla al meu... ţi-am zis că avea nevoie şi ăsta de programările alea... mă fac dracu' de panaramă".

Ababei i-a reproşat aceluiaşi coleg, prin intermediul unor mesaje SMS transmise pe 6 august, faptul că nu l-a sprijinit în demersurile sale.

Citeste si: Un OFIȚER din IGPR și 2 avocați au fost REȚINUȚI de DNA

"Comisarul şef de poliţie Ababei Roberto-Ştefan a avut un schimb de mesaje text, tip SMS, cu (....) , referitor la momentul la care cel de-al doilea avea să revină la birou. Întrucât directorul general adjunct (....) întârzia, tot prin intermediul unor mesaje text, de tip SMS, Ababei Roberto-Ştefan şi-a exprimat faţă de acesta nemulţumirea cu privire la modul în care au procedat lucrătorii de poliţie cu (....):

M-ai spart... cu chestia aia... L-a făcut... muci... M-am făcut de panaramă (...) Cu ce te rugasem (...) Parcă... în duşmănie... Incredibil...", se arată în referat.

"În acelaşi context, inculpatul Ababei le-a creat persoanelor respective impresia că are influenţă şi asupra unei persoane cu funcţie de conducere din cadrul Poliţiei Capitalei care conduce, îndruma şi controlează activitatea serviciului menţionat, promiţând, în mod repetat oamenilor de afaceri, că îi va determina pe funcţionarii publici din DGPMB să îndeplinească acte contrare îndatoririlor lor de serviciu, respectiv să efectueze în mod necorespunzător, favorabil celor doi administratori, activităţile cu privire la infracţiunile faţă de care se desfăşurau cercetări", susţin procurorii.

Adjunctul Poliţiei Capitalei, Roberto Ababei, a fost reţinut, miercuri seară, de procurorii DNA, pentru trafic de influenţă, şi va fi prezentat joi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În urma anchetei DNA, inspectorul general al Poliţiei Române a dispus, joi, eliberarea din funcţie a lui Ababei şi punerea lui la dispoziţia unităţii, urmând ca situaţia raporturilor de serviciu să fie reglementată în funcţie de măsurile procesual-penale ce vor fi dispuse.

Citeste si: Adjunctul Poliției București a fost DEMIS din funcție

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ