STENOGRAMELE scot la iveală DETALII ȘOCANTE despre Elena Udrea: ”M-a întrebat dacă sunteţi amanţi”

| 27 feb, 23:10

DNA susţine că în dialogul purtat de Ana Maria Topoliceanu cu Tudor Breazu, prin intermediul unor bileţele pe FaceTime, aceasta i-a cerut să confirme spusele sale din denunţul împotriva Elenei Udrea, "dacă ştie că acestea sunt adevărate", pentru a le face mai credibile.

 

Practic, DNA consideră că Topoliceanu nu a făcut presiuni asupra lui Breazu, ci doar i-a cerut să confirme denunţul depus la DNA împotriva Elenei Udrea.

Detalii apar în motivarea instanţei prin care Elena Udrea a fost arestată pe 25 februarie în dosarul Gala Bute.

Astfel, Tudor Breazu, administratorul moşiei de la Nana, a depus la DNA, prin avocaţi, o înregistrare video cu o convorbire prin aplicaţia FaceTime, desfăşurată la data de 5 februarie 2015, între el şi Ana Maria Topoliceanu, fostă şefă a Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) şi bună prietenă cu Elena Udrea.

Motivare ICCJ: Elena Udrea ADMITE că în politică se folosesc BANI NEGRI

Pe parcursul convorbirii, Topoliceanu i-a prezentat lui Breazu mai multe bileţele, iar acesta a răspuns prin semne.

Topoliceanu îi aduce la cunoştinţă lui Breazu că a formulat un denunţ împotriva Elenei Udrea şi îi cere să procedeze în acelaşi mod pentru a nu fi arestaţi.

"Inculpata cere în mod expres ca Breazu Tudor să confirme împrejurările indicate în denunţ, dacă ştie că acestea sunt adevărate, pentru a le face mai credibile. De asemenea inculpata îi cere să spună despre banii primiţi de la Lungu Ştefan, fără a-i indica însă ce anume să spună, ceea ce demonstrează că Breazu Tudor cunoştea la ce se referă şi că nu era nevoie ca cei doi să se pună de acord asupra acestor împrejurări. La acel moment, inculpaţii erau certaţi şi nu îşi vorbiseră de mai multe luni, astfel încât singurele informaţii schimbate între cei doi sunt cele capturate în cuprinsul înregistrării. Totodată, inculpata face referire la plata unei alte sume de 50.000 euro provenind de la Lungu Ştefan către o persoană care presta servicii de consultanţă Partidului Democrat Liberal. Realitatea acestei plăţi a fost confirmată atât de inculpatul Breazu Tudor Liberiu, cât şi de martorul Radu Munteanu", susţin procurorii.

Anchetatorii afirmă că gesticulaţia lui Breazu pe parcursul conversaţiei arată că acesta cunoaşte lucrurile la care se referă Topoliceanu şi încuviinţează de mai multe ori afirmaţiile acesteia.

Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, rămâne în arest preventiv

Conţinutul complet al conversaţiei este următorul:

"Dacă îţi zic să zici de ea, să zici!".

"Încerc cât pot să nu ne aresteze".

"Le-am zis că suntem certaţi. Dacă îmi susţii varianta, e mai credibil' (El a încuviinţat pozitiv, prin înclinarea capului).

"M-a întrebat dacă sunteţi amanţi' (Amândoi au zâmbit ironic).

"Tu t(re)b(uie) să fii cel folosit!!!".

"Cred că au nevoie de noi să le spunem lucruri".

"Zici doar de banii de la Lungu".

"Am zis că dat în lucru pentru ea".

"Vor să le spunem dacă Lungu îi mai dădea banii" (El a încuviinţat pozitiv, că a înţeles).

"Au aflat că a dat 50.000 euro pt. F. Tătar' (El a făcut gestul de a aduce degetele lipite de degetul opozabil, în sensul de tăcere, probabil ca ea să nu mai arate informaţia).

"Radu i-a dus".

"Radu i-a dus. Eu o să zic" (El dă din umeri, în sens de indiferenţă sau că nu a înţeles, apoi dă din cap a negaţie).

"L-ai sunat tu" (El ridică ochii în sus).

"L-ai sunat tu. Eram plecaţi" (El încuviinţează pozitiv din cap, apoi duce mâna dreaptă la bărbie închizând pumnul).

"L-ai sunat tu. Eram plecaţi (linie de separaţie orizontală) Pt. Legea Capitalei" (El dă din umeri, în sens de indiferenţă sau că nu a înţeles, apoi şi ea redă acelaşi gest).

"Asta dovedeşte că avem o relaţie pe bani, nu cum spune el" (El dă din umeri, în sens de indiferenţă sau că nu a înţeles, apoi şi ea redă acelaşi gest).

"Dacă o să le spun eu, confirmă dacă ştii că a fost aşa".

"Încerc să scăpăm, spunându-le nişte lucruri".

"Nu vreau la puşcărie nici pt. mine, nici pt. tine".

MOTIVARE ÎCCJ: Unde a ajuns mita primită de Elena Udrea. Pe ce au fost cheltuiţi banii

La dosar există şi procesul verbal de confruntare dintre Topoliceanu şi Breazu din data de 23 februarie în cuprinsul căruia aceştia au arătat:

Întrebare pentru inculpatul Breazu Tudor Liberiu: "Au fost situaţii în care Topoliceanu Ana Maria v-a plătit salariul în contul Elenei Udrea?"

Răspuns: "Da, au fost asemenea situaţii. Nu pot preciza câte, mai mult de două".

Întrebare pentru inculpatul Breazu Tudor Liberiu: "Ştiţi cum se reglau ele ulterior pentru aceste sume?"

Răspuns: "Nu".

ÎCCJ: Subalternii Elenei Udrea erau obligaţi să participe la şedinţe lungi în noapte

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 mar, 01:21
maria
se vede ca ei au furat si vor sa o infunde pe udrea ca doar asa fac hotii da vina pe sef sa poata scapa ei sau poate cineva de sus vrea sa o scoata vinovata pe udrea iar trepadusii astia sint pusi sa declare contra lui udrea .s-ar putea sa fie politic tot jocul asta.atita timp cit basescu a fost presedinte ponta si cu nasii lui nu a putut misca dar acum iohanis este blind si ponta isi joaca mendrele poate ajunge sa faca si el ca putin cu adversarii politici .
28 feb, 19:25
SAIOC
Cautam colaboratori care sa se alature echipei noastre.
Conditii necesare :
- calculator + internet , cunostiinte minime de operare.
Fiecare isi stabileste programul sau de lucru.
Avem nevoie de persoane serioase, inzestrate cu calm si rabdare.
Instruirea se ofera gratuit sub forma unor lectii prezentate pe mail.Se ofera contract !
Proiectul se doreste a fi lansat pe piata americana de carti electronice!
Daca esti interesat trimite un mail la adresa: [email protected] cu subiectul "detalii".
28 feb, 15:11
Mircea
Job
Noutate absoluta, doar acum! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ