Cel mai mare savant al lumii a demonstrat că Dumnezeu nu există

| 29 sep, 2014

Stephen Hawking, cel mai mare om de ştiinţă în viaţă, a declarat recent într-un interviu pentru publicaţia spaniolă El Mundo, că existenţa lui Dumnezeu nu este necesară, atâta vreme cât ştiinţa poate răspunde acum oricărei întrebări legate de viaţă şi originile noastre şi al Universului.

Stephen Hawking este de părere că miracolele religioase „nu sunt compatibile” cu adevărul ştiinţific.

„Înainte de a înţelege ştiinţa, era firesc să credem că Dumnezeu a creat Universul. Acum însă, ştiinţa are capacitatea să ne ofere explicaţii mult mai convingătoare asupra proceselor prin care există viaţa”, a declarat Stephen Hawking (72 de ani).

El a răspuns la întrebarea jurnalistului despre credinţa sa. „Ceea ce voiam să spun cu afirmaţia - Am cunoaşte cum gândeşte Dumnezeu - era că, dacă ar exista Dumnezeu, am cunoaşte tot ceea ce ştie şi Dumnezeu, însă acesta nu există. Sunt ateu”, a mai afirmat celebrul fizician.

Stephen Hawking scria în cartea sa, „A Brief History of Time” („O scurtă istorie a timpului”), publicată în 1988, că „mintea” lui Dumnezeu ar putea fi cunoscută de oamenii de ştiinţă, dacă ar exista un set unificat de principii ştiinţifice, un set de legi care să explice absolut totul.

Nu este însă prima dată când fizicianul îşi exprimă părerile religioase. De exemplu, în 2011, într-un interviu acordat publicaţiei britanice „The Guardian”, acesta a afirmat că nu crede în rai sau în viaţa de după moarte, caracterizând aceste concepte drept „basme şi povesti pentru oamenii fricoşi”.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

8 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 sep, 2014
nechita
etalon
mama prostilor e mereu gravida. TOTI GUSATII ;TOTI PELTICII SAU GASIT SA-SI DEA CU PAREREA.mare om de stiinta.un idiot care crede ca daca are o dizabilitate nu poate sa-l contrazica nimeni si poate emite orice ineptie.oameni de stiinta ? rahati plini de ei. azi spun una maine alta.vezi doamne au aparut date noi si trebuie sa reevaluam conceptele.cine mai stie ca alti cretini spuneau ca zborul cu un aparat mai greu decat aerul e o prostie? alti oameni de stiinta. si cate si mai cate......
29 sep, 2014
Fratele Filimon Felasie
Fiilor drept-credincioşi, citiţi următoarele adevăruri despre viaţa cea binecuvântată a părintelui Arsenie Boca şi luaţi aminte că veţi putea intra în Împărăţia Cerului doar dacă le veţi mărturisi întru mântuirea cea dătătoare de viaţă veşnică:

► Atunci când Dumnezeu a spus “Să fie lumină!”, cita din Arsenie Boca.
► Se spune că Dumnezeu a făcut Pământul, Soarele, Luna, stelele, plantele, animalele şi omul. Pe Dumnezeu l-a făcut Arsenie Boca. De mai multe ori şi în poziţii diferite.
► Moise a primit Cele 10 Porunci de la Arsenie Boca.
► Când merge la culcare, Bau-Bau se uită în şifonier şi sub pat ca nu cumva Arsenie Boca să fie acolo.
► Arsenie Boca a scris un almanah gastronomic intitulat “Cartea de bukkake”, datorită faptului că iubea credincioşii exact ca sarea-n bukkake. În cųrând va fi editat un al doilea volum denumit “Bukkake tradiţionale”.
► Atunci când Iisus a înviat, a suferit un preinfarct în momentul în care a auzit că pe Pământ există unul mai tare ca el. Era vorba despre Arsenie Boca.
► Arsenie Boca a fost cel care a creat prima carte de colorat inspirată din mitologia ęvręíąscă. Aceasta este Biblia. În cųrând va fi lansată şi pe vinil în interpretarea părintelui Maricel Pedofileanul.
► Arsenie Boca ştie ce este lerul despre care cântă Ştefan Hruşcă.
► Arsenie Boca a inventat motorul Euro 666.
► Arsenie Boca n-a avut copii, dar el e adevăratul tată al lui Luke Skywalker.
► Arsenie Boca îl vede pe Omul Invizibil.
► Dacă tu ai 10 lei şi Arsenie Boca are 10 lei, Arsenie Boca are mai mulţi bani ca tine.
► Nu există lesbiene, ci doar femei care încă nu l-au cunoscut pe Arsenie Boca.
► Când Arsenie Boca s-a hotărât să fumeze, ţigările au început să se îmbolnăvească de cancer.
► Dacă Arsenie Boca ar fi purtat elice în loc de potcap, s-ar fi numit Arsenie Belişcopter.
29 sep, 2014
queen adams
Dumnezeu nu este o inventie venita din necesitatea de a explica inexplicabilul.
"Daca ar exista elefanti,am putea sa facem si noi ce fac elefantii si am gandi ca elefantii " zise furnica cu o clipa inainte sa moara calcata de un elefant. )))))))) Cam asta e valoarea rationamentului asa-zisului geniu contemporan.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ