Stimulentul de 2.000 lei pentru profesori pe durata stării de alertă, votat de senatori

| 21 sep, 15:49

Initiaţiva legislativă depusă de PSD privind acordarea unui stimulent de 2.000 lei pentru toţi profesorii şi de 1.500 lei pentru personalul auxiliar şi nedidactiv a trecut de votul senatorilor, urmând să mearga la Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

”Cadrele didactice, precum si personalul didactic auxiliar si personalul nedidactic din mvatamantul de stat vor primi un stimulent de rise in cuantum de 2000 de lei lunar, respectiv de 1500 de lei lunar acordat pe toata durata starii de alerta si a starii de urgenta, pentru implicarea si expunerea in fata riscului raspandirii coronavirusului COVID-19”, se precizează în articolul 1 al propunerii legislative.

Stimulentele ar urma să fie acordate ”pentru implicarea și expunerea în fața riscului răspândirii coronavirusului COVID-19” și nu se cuprinde în baza lunară de calcul al contribuției de asigurări sociale, contribuției de asigurări sociale de sănătate, respectiv al contribuției asiguratorii pentru muncă.

Sistemul de învățământ de stat din România contabilizează aproximativ 220.000 de cadre didactice, ceea ce însemnă că efortul bugetar pentru acordarea acestui stimulent ar fi în jur de 440 de milioane de lei pe lună, notează G4Media.ro.

De asemenea, numărul celor care fac parte din corpul personalului didactic auxiliar și al personalului nedidactic (secretare, femei de serviciu etc) este de aproximativ 70.000 de persoane, efortul bugetar în cazul lor fiind de peste o sută de milioane de lei lunar. În total, peste jumătate de miliard de lei pe lună efortul bugetar pentru acordarea acestor stimulente de risc.

Citeşte şi Există profesorii care nu vor să predea online. Ludovic Orban: "Vor fi luate măsuri în acest sens"

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 dec, 19:24
OffedRabe
take lasix while have a uti
buy lasix without a prescription Reynaldo NaTvgUIgsbGbsVzNexJ 5 20 2022

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ