Străinii din România, doborâţi de etnobotanice

| 31 aug, 08:17

Consumul de etnobotanice face victime în mod constant printre ieşenii tineri, care ajung în stare criti­că în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spi­ta­lul „Sf. Spiridon“.

În weekend, urgenţiştii au îngrijit doi tineri de 25 de ani intoxicaţi cu etnobotanice, dintre care unul era olandez. Pacienţii erau în sevraj când au ajuns în UPU, în urma îngrijirilor medicale fiind îndrumaţi către domiciliu, respectiv spre consult de specialitatea la Institutul de Psihiatrie „So­co­la“.

Efectele etnobotanicelor se resimt diferit, în func­ţie de produsul consumat. Medicii spun că pacienţii pre­zintă stări de euforie, amnezie, atacuri de panică sau comportament agresiv. În unele cazuri, consumatorii au halucinaţii, dificultăţi de vorbire şi ajung să-şi piar­dă cunoştinţa. Din punct de vedere medical, consu­ma­torii se pot confrunta cu probleme cardiace, respiratorii, şi chiar afecţiuni cerebrale.

Conform urgentiştilor, în aceeaşi gardă a ajuns intoxicată voluntar şi o tânără de 19 ani care a înghiţit mai multe comprimate de Carbamazepină, medicament pentru epilepsie, pentru a se sinucide. Tânăra a rămas internată pentru tra­tament specific în Clinica II medicală a spitalului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ