STS nu mai trece la MAI. Senatul a respins proiectul PSD

| 16 apr, 10:48

Senatorii nu au fost de acord cu proiectul PSD de transferare a Serviciului de Telecomunicații Speciale în subordinea Ministerului Afacerilor InterneSe pare că în luarea deciziei a contat foarte mult faptul că niciuna dintre instituțiile solicitate să dea aviz în acest sens, CSAT, SRI şi SIE nu au considerat că este un lucru bun subordonarea STS către MAI.

Toate avizele primite de acest proiect înainte de a intra la vot au fost negative, începând cu cel al Comisiei de Apărare a Senatului - cameră decizională în acest caz, au fost negative.

De altfel, punctele de vedere primite pe marginea acestui proiect din partea CSAT, SRI şi SIE arată că prin modificarea statutului STS şi trecerea acestuia la MAI "pot fi generate situaţii de natură să producă disfuncţii în buna funcţionare a instituţiilor din cadrul Sistemului securităţii naţionale, administraţiei publice centrale şi locale".

Potrivit acestui proiect de lege, STS se reorganizează ca departament de telecomunicaţii speciale în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, structură cu personalitate juridică condusă de un secretar de stat ajutat de trei subsecretari de stat, numiţi sau eliberaţi din funcţie prin decizia primului ministru. În proiect se mai arată că la data intrării în vigoare a acestui proiect de lege MAI va prelua de la STS patrimoniul, bugetul, personalul şi posturile aferente.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ