Studiu: Doar 28% dintre români consideră că presa acționează independent

| 05 mar, 10:33

Un studiu comandat de organizația Konrad Adenauer Stiftung (KAS) arată că doar 7% dintre români se consideră bine informați de către politicieni și doar 28% consideră că media este independentă.

Politicianul cu cele mai multe apariții în mass media este premierul Victor Ponta, urmat de fostul președinte Traian Băsescu. Noul președinte, Klaus Iohannis, este cel de-al treilea în topul frecvenței aparițiilor în presă în 2014, mai arată studiul comandat de organizația Konrad Adenauer Stiftung (KAS) şi citat de Paginademedia.ro.

O vastă majoritate a publicului românesc se consideră insuficient informată în ceea ce privește deciziile politice. Numai 7% dintre români apreciază prestația de comunicare a politicienilor, în timp ce 72% o critică.

Şi mass media sunt privite la fel de critic: doar 28% dintre români consideră că presa acționează independent. Circa 43% dintre subiecți neagă că ar exista jurnalism liber în România, în timp ce o mare parte rămân indeciși în această privință.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ