STUDIU: Doar 3,5% dintre români au alarmă la locuinţă. 42% folosesc câine de pază

| 28 noi, 09:56

Doar 3,5% dintre români au sistem de alarmă la locuinţă, cei mai mulţi considerând că se pot proteja împotriva hoţilor cu "câine de pază" sau prin metoda "eu şi vecinii ne supraveghem reciproc casele".

Aceasta este concluzia unui studiu privind siguranţa publică efectuat de Institutul pentru Prevenirea Criminalităţii în colaborare cu Institutul Naţional de Statistică, dat publicităţii de Poliţia Română, prin Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare. 

Potrivit sursei citate, 42,8% dintre români îşi protejează locuinţele împotriva furturilor folosind un câine de pază, după care urmează: uşă metalică - 34,3%, încuietori speciale la uşi - 34,2%, interfon - 32,4%, eu şi vecinii ne supraveghem reciproc casele - 25,9%, iluminat de siguranţă - 12,7%, gard amenajat împotriva escaladării - 7,8%, grilaje la ferestre - 6,6%, încuietori speciale la ferestre - 4,8%, grilaje la uşi - 4,4%, sistem de alarmă - 3,5%, monitorizare video - 0,9%, paznic - 0,5%, patrule organizate de locuitorii din zonă - 0,5%, firme de pază/protecţie - 0,4%, armă de foc pentru autoapărare - 0,1%. 

"Conform unor studii realizate de companiile de securitate, mai puţin de 5% dintre casele particulare din România sunt prevăzute cu sisteme de alarmă, aspect confirmat şi de rezultatele sondajului", precizează sursa citată. 

Poliţiştii vor distribui la nivel naţional 10.000 de broşuri şi 2.000 de afişe, adresate cetăţenilor, în cadrul campaniei "Protejează-ţi locuinţa şi afacerea! Trăieşte în siguranţă!'. Campania se desfăşoară la nivel naţional, până la finele anului 2016, în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Tehnică de Securitate (A.R.T.S), în colaborare cu Federaţia Serviciilor de Securitate (F.S.S.).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ