STUDIU EPSON: Peste 60% din şcolile româneşti folosesc aparatură electronică în procesul educaţional

| 10 iun, 16:39

Peste 60% (62,68%) dintre scolile din Romania folosesc echipamente electronice in procesul de predare la clasa, potrivit unui studiu realizat in mediul online de catre Epson, unul dintre cei mai mari producatori de solutii de imagistica (imprimante, videoproiectoare) la nivel global.

 

De asemenea, conform sondajului, care a fost derulat la inceputul lunii iunie, circa 90% (89,57%) dintre parintii elevilor sustin ca o metoda de predare moderna este necesara ca suport pentru predarea lectiilor in cadrul orelor de studiu la scoala frecventata de copiii lor.

O altă concluzie a studiului afrmă că cel putin 6 din 10 respondenti considera ca principalele avantaje ale folosirii echipamentelor electronice in procesul educational sunt cresterea atentiei elevilor si invatarea mai rapida, precum si dezvoltarea abilitatilor tehnice.

“Credem ca profesorii isi pot usura munca prin tehnologie, iar elevii pot avea rezultate mai bune la invatatura cu investitii minime din partea institutilor de invatamant. Incepand cu anul 2009, insa, investitiile publice in domeniu au scazut simtitor, asta desi noutatile tehnologice sunt to mai necesare in scoli, iar obisnuinta elevilor cu echipamentele electronice impune tot mai mult o schimbare a metodelor de predare din scoli”, a declarat Simona Decuseara, sales & marketing manager Epson pentru Romania si Bulgaria.

Pentru majoritatea elevilor, utilizarea echipamentelor electronice la orele de curs reprezinta o continuare a modului in care acestia sunt deja expusi la informatie in cadrul familiei. Astfel, peste 9 din 10 respondeti isi expun copiii in timpul liber la cel putin un dispozitiv electronic.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ