Studiu imobiliare: Cât costă un apartament în Rahova şi la cât ajunge unul în Floreasca

| 29 mai, 2014

Numarul de proprietati imobiliare compatibile cu programul “Prima casa” este in scadere in primul trimestru 2014 fata de perioada simmilara din 2013, cu 13.36%, conform sectiunii de statistici imobiliare anuntul.ro.

Cea mai mare scadere a numarului de oferte compatibile cu programul “Prima casa”  in primul trimestru 2014 fata de primul trimestru al anului anterior se inregistreaza in randul proprietatilor mari, cu 3 si 4 camere. Numarul acestora a scazut cu 16,32% respectiv cu 19,07% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Cea mai mica scadere a ofertei se regaseste in categoria apartamentelor de 2 camere, care reprezinta si cea mai mare pondere a proprietatilor imobiliare din Bucuresti compatibile cu programul “Prima casa” (38% din totalul proprietatilor compatibile listate in primul trimestru 2014 pe anuntul.ro).

Apartamentele cu doua camere au cele mai stabile chirii

Chiriile cerute de proprietari au avut evolutii dinamice in primele trei luni din 2014. De exemplu, au existat cresteri de 40% in cazul garsonierelor din zona Bucurestii Noi sau chiar de 88% pentru vilele din zona Aviatiei (Baneasa). Totodata, s-au inregistrat scaderi importante in cuantumul chiriei dupa cum urmeaza: 21% pentru garsonierele din zona Eroii Revolutiei (Berceni) si 62% pentru vilele din zona 11 Iunie/George Cosbuc (Central), se arată în statistica anuntul.ro.

Chiriile la garsoniere au crescut in special in zona de nord a Capitalei (Baneasa, Aviatiei, Herastrau) si au scazut cu preponderenta in sud si sud-vest (Giurgiului, Eroii Revolutiei si Rahova).

Pentru chiriile apartamentelor de doua camere lucrurile nu s-au modificat semnificativ: evolutiile s-au incadrat in palierul cuprins intre -10% si +10%. Cresteri importante s-au regasit in zonele Republica (32%) si Metalurgiei (19%), iar scaderi relevante s-au intalnit in zonele Herastrau (-15%), Mantuleasa/Hristo Botev (-13%) si Plevnei/Stirbei Voda (-13%).

In cazul apartamentelor cu trei camere, cea mai spectaculoasa crestere a chiriilor au avut-o locuintele din zona Mihai Bravu/Miraj (48%). De asemenea, o crestere semnificativa au inregistrat-o chiriile in zona Bucurestii Noi (35%). La capitolul scaderi, cifrele nu sunt la fel de semnificative. Scaderi importante in pretul chiriilor nu s-au inregistrat decat pentru doua zone: Giulesti (-15%) si Cotroceni (-19%).

Cresteri impresionante ale cuantumului chiriei s-au inregistrat in cazul vilelor bucurestene din zona Berceni/Eroii Revolutiei (chiriile au fost mai mari cu 129% in martie comparativ cu luna precedenta). O alta crestere semnificativa, de 88%, au inregistrat-o chiriile din zona Aviatiei. La capitolul scaderi, campioane sunt zonele 11 Iunie/George Cosbuc (-62%) si Colentina/Doamna Ghica (-45%).

anuntul.ro, editia online a ziarului de publicitate Anuntul Telefonic distribuit in Bucuresti inca din 1990, prezinta in premiera  intr-o sectiune dedicata de statistici imobiliare, date privind media preturilor de vanzare si inchiriere pentru fiecare tip de locuinta la nivel de cartier/zona in Bucuresti.

"Am investit in aceasta sectiune experienta noastra de 23 ani pe aceasta piata. Pe langa preturile actuale, in sectiunea noastra „Statistici imobiliare” utilizatorii pot urmari si cum au evoluat toate aceste preturi in ultimii 6 ani.”, a declarat Sorin Petcu, redactor-sef.

Preturile si chiriile la sfarsitul primului trimestru din 2014

Preturile pentru garsoniere incepeau la sfaristul primului trimestru de la 17.969 € in zona Rahova (Salaj) si ajungeau la 49.200 € in zona Floreasca (Dorobanti). Chiriile se situau intre 165 € in Rahova (Salaj) si 368 € in zona Floreasca (Herastrau).

Apartamentele cu 2 camere se vindeau cu 28.314 € in zona Rahova (Salaj) si ajungeau la 89.012 € in zona Floreasca (Herastrau). Se puteau inchiria cu 188 € in Rahova (Salaj) si cu 566 € in zona Floreasca (Herastrau).

Apartamentele cu 3 camere se vindeau cu 32.930 € in zona Rahova (Ferentari) si ajungeau la 150.181 € in zona Floreasca (Herastrau). Cuantumul chiriilor varia intre 250 € in Crangasi (Grozavesti) si 935 € in zona Floreasca (Herastrau).

Apartamentele cu 4 camere veau preturi de vanzare intre 57.833 € in zona Rahova (Piata Rahova) si 253.375 € in zona Floreasca (Floreasca/Primaverii). Chiriile incepeau de la 403 € in Vitan (Mihai Bravu) si ajungeau la 1.290 € in zona Floreasca (Herastrau).

Preturile cerute pentru case sau vile erau cuprinse intre 40.818 € in zona Pantelimon (Baicului/Socului) si 577.571 € in zona Floreasca (Floreasca/Primaverii). Chiriile cele mai mici erau cerute pentru imobile din zona Vitan (Vitan Barzesti) - 367 €, iar cele mai mari erau in Centru (Universitate) - 3.166 €.

Anuntul Telefonic este primul ziar de publicitate din Bucuresti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ