SURPRIZĂ IMENSĂ. Un important om politic, ridicat de DNA pentru o mită de 8.000 de euro

| 16 apr, 08:37

Fostul viceprimar al Craiovei, Cristina Mariana Calangiu, a fost reţinut pentru că a cerut mită sume de până la 8.000 de euro pentru a ajuta mai multe persoane să se angajeze ca asistenţi medicali, respectiv infirmieri, la unităţi spitaliceşti de pe raza municipiului, potrivit DNA.

 

Procurorii anticorupţie au reţinut-o pe Calangiu miercuri, ea fiind suspectată de trafic de influenţă, în formă continuată.

Conform Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), între 2007 şi 2014, perioadă în care Cristina Calangiu era manager al Spitalului Clinic de Urgenţă numărul 1 Craiova, respectiv viceprimar al municipiului Craiova, printr-un intermediar, a cerut şi a primit sume de bani, cuprinse între 15.000 lei şi 8.000 euro, de la mai multe persoane pentru a fi angajate ca asistenţi medicali şi infirmieri, la unităţi spitaliceşti de pe raza municipiului Craiova.

Cristina Calangiu va fi prezentată Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Fostul viceprimar al Craiovei a fost reţinut în dosarul în care, în 2 aprilie, un şef de serviciu de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj a fost arestat preventiv, fiind acuzat că primit sume cuprinse între 500 şi 1.000 de lei de la diverse persoane pentru a le ajuta să obţină ilegal certificate de încadrare în grad de handicap.

Potrivit unui comunicat al DNA, Radu Smarandache, şef de serviciu de la DGASPC Dolj, a fost reţinut de procurorii DNA Craiova, pentru luare de mită în formă continuată.

De asemenea, Rodica Ţenea, consilier juridic la Direcţia Juridică din Primăria Craiova, a fost reţinută pentru trafic de influenţă în formă continuată.

În ordonanţa de reţinere se arată că, în perioada 2013 - 2015, Radu Smarandache, în calitate de şef al Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanei Adulte cu Handicap din cadrul DGASPC Dolj, printr-un intermediar, a cerut şi a primit, în şase rânduri, sume de bani cuprinse între 500 şi 1.000 de lei, de la persoane care doreau să obţină certificate de încadrare în grad de handicap, fără a fi îndreptăţite, sau să fie aparţinători ai acestora.

În acest scop, Radu Smarandache, care avea printre atribuţii şi verificarea şi avizarea raportului de evaluare complexă, respectând criteriile de încadrare în grad de handicap, a intervenit pe lângă membrii comisiei din cadrul Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap Dolj, în scopul încadrării acestor persoane în anumite grade de handicap.

De asemenea, în perioada 2012 - 2015, Rodica Ţenea, în calitate de consilier juridic la Direcţia Juridică din Primăria Craiova, prin acelaşi intermediar, a pretins şi primit, în şase rânduri, sume de bani cuprinse între 2.000 de lei şi 8.000 de euro, de la persoane interesate să se angajeze la diverse instituţii din Craiova sau să se pensioneze medical, prevalându-se de relaţiile pe care le are cu factorii de decizie din aceste instituţii.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ