Surse: Delegația FMI a cerut autorităților române să renunțe la "Prima Mașină", însă acestea au refuzat

| 06 feb, 19:18

Delegația Fondului Monetar Internațional (FMI) a cerut autorităților române să renunțe la Programul "Prima Mașină", dar acestea au refuzat, au declarat, vineri, surse apropiate negocierilor.

"Experții Fondului Monetar Internațional (FMI) ne-au cerut să renunțăm la Programul 'Prima Mașină'. Nici cu plafonul de 350 de milioane de lei nu au fost de acord, dar acesta va fi introdus în ședința de Guvern de săptămâna viitoare. Totodată, se va prelungi și perioada în care se pot înscrie băncile în program", au afirmat sursele, conform Agerpres.

Experții FMI s-au întâlnit, vineri, cu reprezentanții tuturor ministerelor pentru a se stabili dacă va mai exista un nou acord cu instituția financiară internațională.

Citeşte şi: Zi DECISIVĂ pentru un nou acord cu FMI

O misiune a Fondului Monetar Internațional, condusă de Andrea Schaechter, se află în România în perioada 27 ianuarie — 10 februarie 2015, pentru a treia evaluare a acordului preventiv aflat în derulare. Primele două evaluări ale actualului acord au fost realizate în prima parte a anului trecut.

Tag-uri: FMI, Prima Mașină
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 feb, 15:09
TUDOR POPESCU
CLARIFICARE
FMI+CEE ne cer un program de RESTITUIRE A BANILOR IMPRUMUTATATI iar pentru acorduri de orice altfel SERIOZITATEA UNUI BUGET STABIL SI CLAR PREVIZIBIL CA INCASARI ... ori noi tocmai aici nu pream inspiram incredere si fiindca mimam ca suntem prosti NE DAU EI SFATURI UNDE SA ACTIONAM si cum nu prea inteleg ei detalii din economia noastra NE CER EXCCLUSIV ACTIUNI DE AUSTERITATE adica de reducere a veniturilor populatiei ... DAR DACA AM AVEA NOI PROPUNERI SUSTENABILE ... NU NE-AR CERE NIMIC.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ