Tăcerea suspectă a cucului de la Cotroceni dată de gol de Crin

| 31 mai, 2014

Crin Antonescu a devenit în ultima vreme răsfăţatul postului B1 TV, prezenţa sa la postul pe care “maestrul” Ion Cristoiu l-a poreclit “Biserica Adorarea lui Traian Băsescu” fiind una din ce în mai consistentă.

Invitat ca deobicei în emisiunea curtezanului de la Cotroceni, Robert Turcescu, preşedintele interimar al PNL a făcut o serie de afirmaţii prin care a demonstrat, dacă mai era nevoie, că este pionul de joc al lui Traian Băsescu. Nervos nevoie mare, Antonescu a încercat să nege orice înţelegere cu preşedintele ţării, dar a sfârşit prin a se da de gol.

Antonescu i-a sugerat lui Traian Băsescu să abandoneze ideea de conducător al “dreptei”, implicarea directă a preşedintelui în proiectul de unificare a forţelor de dreapta având un efect mai degrabă nociv în opinia liberalului.

“Cred că ar trebui să revină în poziţia prezidenţială, cred că ar trebui să contureze pentru cine vrea să audă şi pentru cine îl crede în societatea românească elementele esenţiale ale profilului de candidat care consideră domnia să că ar fi bine să câştige alegerile prezidenţiale (...) dar ideea că va conduce în continuare dreapta, că omul ăla, candidatul ăla, va fi omul lui, e una foarte păguboasă”, a spus Crin Antonescu.

Mai precis, liderului liberal îi este teamă de vizibilitatea prea mare a preşedintelui în acest proiect, pentru că altfel ar putea fi percepută şi mai clar înţelegerea dintre cei doi.

“Se induce ideea că ne-am înţeles, se induce ideea că aş putea să ajung eu preşedinte şi să-l pun prim-ministru. Va închipuiţi că despre un candidat provenit din partea aceea a zonei care în trecut a fost apropiată de Băsescu, asta s-ar putea induce şi mai abitir”, a completat Antonescu.

Dar completările interimarului Antonescu l-au adus în postura de a se scapă cu adevărul gol-goluţ. Căci sfaturile şi indicaţiile pentru Traian Băsescu nu au făcut decât să aducă un răspuns faţă de tăcerea suspectă a preşedintelui din ultimele zile. Toată lumea s-a mirat de apatia mediatică a lui Băsescu din zilele care au urmat alegerilor europarlamentare. Niciun comentariu, nicio ieşire publică, nicio o indicaţie preţioasă pentru liderii partidelor de dreapta, niciun sfat pentru PMP. Traian Băsescu s-a limitat în a face doar o scurtă apreciere cu privire la scorul obţinut în alegeri de PMP, considerând că “nu a fost un scor entuziasmant, dar a fost un scor bun pentru un partid care s-a înregistrat pe 29 ianuarie 2014”.

Totodată, o altă declaraţie care trădează înţelegerile subterane dintre cei doi a fost făcută de Antonescu în cadrul aceleaşi emisiuni, liberalul susţinând sus şi tare că cea mai mare realizare a sa la şefia partidului este intrarea PNL în Partidul Popular European. După ce s-a despărţit de PDL, Băsescu avea nevoie de un partid puternic afiliat PPE pe care Antonescu i-l oferă astăzi pe tavă. Astfel, după ce în urmă cu doi ani lupta împotriva măsurilor de austeritate impuse de PPE, Crin Antonescu trece acum în tabăra popularilor europeni, mai precis în tabăra celor care l-au acuzat pe liberal pentru organizarea “loviturii de stat” din vara lui 2012.

Oricât ar încerca să nege, oricât ar încerca să se ascundă, legătura dintre Antonescu şi Băsescu este din ce în ce mai vizibilă. Din păcate pentru Crin Antonescu, nici preşedintele nu-i mai poate salva cariera politică muribundă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 mai, 2014
Galbenel
Aspirantul Ionescu
Ionescule, site-ul asta ar trebui sa se numeasca SUBIECTIV asa cum si prietenii tai au o emisiune TV.
Vad ca te pregatesti intens pentru o eventuala racolare la Antena3 pentru ca altfel nu inteleg minciuna referitoare la numele dat, sustii tu, de Cristoiu postului B1. Referirea lui Cristoiu a fost catre cei care scriu comentarii la articolele Evenimentului Zilei, dar daca minciuna e pentru o cauza nobila, o inghitim si pe asta!
31 mai, 2014
Scandinavians
Si care ar fi problema?
Nu este nici cea mai mica problema så fii racolat de Antene asa cum nu e nici o problema sä fii racolat de ceilalti.
Cineva trebuie sa se ocupe de fiecare aspect in societate. Si mai ales sa lupte impotriva diverselor grupari care acumuleaza averi ilicite si dezbina societatea in mod destructiv. Politicul nu trebuie så acumuleze averi si influenta mafiota de santaz.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ