Tapalagă ipocrit – scuze pentru Predoiu, procese de intenţie lui Cazanciuc

| 06 noi, 2013

Revocarea delegării lui Lucian Papici la DNA a reprezentat ocazia perfectă în jurul căreia criticii actualei puteri să reaprindă lupta pentru apărarea unei independențe justiției, care ar fi fost călcată în picioare de către bocancii actualei puteri.

De la foşti miniştrii PDL, dintre care unii au devenit europarlamentari sau candidaţi la semi-prezidenţiale, şi până la ziariştii portocalii, toţi urlă despre cât de răi ar fi actualii politicieni de la guvernare în raport cu magistraţii veşnic curaţi.

Din acest ciclu face parte şi editorialul lui Dan Tapalagă de luni, publicat pe HotNews.ro şi intitulat sugestiv  “Magistraţii şi biciul”. Totul porneşte de la faptul că, de curând, Procurorul General al României şi Ministrul Justiţiei au căpătat dreptul de a sesiza inspecţia judiciară în caz de abateri disciplinare de care s-ar face vinovaţi procurorii şi judecătorii. Acesta este “biciul” din titlul materialului, de a cărui istorie domnul Tapalagă se ocupă, aşa cum vom vedea, într-un mod cât se poate de tendenţios.

Astfel, în opinia lui Dan Tapalagă, ar fi existat mai întâi vremurile negre din perioada lui Adrian Năstase, în care conducerea politică ar fi utilizat capacitatea de a sesiza inspecţia judiciară ca o armă împotriva săracilor magistraţi incapabili să se apere. Apoi au venit luminoase zile ale integrării în UE, respectivul drept fiind suspendat pentru ca România să aibă rapoarte MCV curate ca lacrima.

Apoi ajungem la cea mai intersantă parte din povestea spusă de domnul Tapalagă, când, prin 2011, ministrul Justiţiei ar fi propus din nou reintroducerea acestui drept. În orice caz, întreaga clasă politică de la acel moment dorea capul judecătorilor, ministrul anonim al justiţiei a scris o lege care a stat vreo doi ani în Parlament şi care abia acum a ieşit la suprafaţă. Despre care ministru este vorba nu ni se spune, dar, dacă îmi amintesc bine, vorbim despre acelaşi Cătălin Predoiu care acum critică presupusele intervenţii ale premierului în cazul lui Lucian Papici.

În această parte a editorialului, analistul nostru vorbeşte despre cum, din moment ce  actuala putere dă dovadă de iresponsabilitate, politicienii vor utiliza din nou dreptul de a sesiza inspecţia judiciară pentru a arunca la coşul de gunoi independenţa magistraţilor. Nu ştiu ce a făcut actualul ministru Cazanciuc, dar observ graţia de care Dan Tapalagă dă dovadă în ipocrizia sa. Păi, dacă este atât de rău ca Ministrul Justiţiei să aibă dreptul de a sesiza abuzurile magistraţilor, atunci de ce să nu-l critici pe ministrul care a băgat propunerea în Parlament?

Pentru Dan Tapalagă există aparent o distincţie clară între intenţiile presupus intervenționiste ale ministrului Cazanciuc şi acţiunile efective ale ministrului Predoiu. Poate că diferenţa e dată de culoarea politică, dar deja fac nişte speculaţii răutăciose pe care vreau să le evit. În schimb, nu pot să nu observ standardele duble pe care presa portocalie le aplică diverşilor politicieni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 noi, 2013
elena
Mai copile, atat de tanar si atat de defect moral esti !
07 noi, 2013
Ducu
Despre invidia nonvalorilor.............
Baietas, esti invidios pe neputinta ta , intrucat nu ai reusit sa depasesti stadiul de ,,sluga pupincurista la comanda" , pe cand omul [ Tapalaga ] traieste pe picioarele lui si nu face compromisuri !!!!! Se pare ca ,,ciugulesti din ,,labutza motanului FELIX- SECURISTUL" !!!!!!!!!!!!!!
07 noi, 2013
ioN
draga andrei pop
Pacata de tine ca esti inca tanar si te vinzi pentru pentru atat de putin. Ce sa zic, te vrei impartial dar pana si mortii care au votat la ultimile alegeri te vadesc ca esti defapt un aservit. Ipocritul striga ipocrizia. Asta e traim in Romania, tara unde nu mai mira pe nimeni nimic iar borfasii sunt la loc de frunte si ne conduc in timp ce intelectualitatea fuge din tara alungata in suturi de golani sau sta bine ascunsa pentur a nu se manji de fecalele in care se zbat azi politicieni, ziaristi , analisti politici.
07 noi, 2013
Catalin Banica
"...din perioada lui Adrian Năstase, în care conducerea politică ar fi utilizat ..."
De ce folosesti forma asta prin care prezumezi neadevarul istoric intr-un trecut nu foarte indepartat? Tu nu ai trait in tara asta saptamana trecuta sau acum zece ani? Si chiar daca ar fi asa cum incerci tu sa denaturezi adevarul, ti se pare normal sa fie creatte conditiile si premizele amestecului politicului in justitie? Din ceea ce scrii tu se pare ca nu vezi altfel rolul politicului decat ca un factotum in societate. Cum ti-ar pica daca un factor politic (oricare ar fi el) ti-ar interzice sa scrii (lezarea libertatii cuvantului) iar instanta la care ai apela ar tine cont numai de directia data de politic? Mai gandeste-te!!! Si eventual studiaza temeinic inainte de a scrie.
06 noi, 2013
Nichita
''Ziaristi portocali''?
Dar tu de ce pizda matii culoare esti?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ