Dan Tăpălagă, împotriva celor care gândesc altfel decât el

| 21 feb, 2014

Decodificat, mesajul lui Dan Tăpălagă este că românii au fost îndoctrinaţi ani l arând de presa mogulilor cei răi – sau „proprietarii de acvarii” - care acum s-au întors împotriva fostului lor favorit, Crin Antonescu.

Recenta criză politică a reprezentat o şansă de aur, pe care comentatorii din spaţiul public apropiaţi de fosta putere pdl-istă sau de Palatul Cotroceni nu au ratat-o. Văzând în încercările lui Crin Antonescu de a dezbina USL-ul dovada că Uniunea se va rupe, jurnaliştii portocalii au scris materiale peste materiale, în speranţa că astfel pot participa la scăderea în sondaje a actualului executiv.

Printre cele mai patetice contribuţii în acest sens se numără și cea care îi aparţine lui Dan Tăpălagă, unul din cei mai experimentaţi menestreli portocalii, care a publicat miercuri un material extrem de dur la adresa tututror celor care nu sunt de acord cu vederile sale politice. Într-un editorial intitulat „Ce zici, guppy?”, publicat desigur de Hotnews, domnul Tăpălagă nu face altceva decât să îi compare pe cei care au sprijinit USL-ul cu nişte bieţi peştişori de acvariu, care acum se află într-o mare dilemă cauzată de tensiunile din Uniune.

Decodificat, mesajul lui Tăpălagă este că românii au fost îndoctrinaţi ani l arând de presa mogulilor cei răi – sau „proprietarii de acvarii” - care acum s-au întors împotriva fostului lor favorit, Crin Antonescu. În schimb, poporul prostit deja de propaganda usd-istă îl va mazili de acum înainte pe liderul liberal şi pe oamenii acestuia, în conformitate cu dorinţa stăpânilor care şi-au schmbat opiniile. Desigur, cei manipulaţi deja nu mai sunt capabili să gândească pentru ei, fiind dependenţi de ce li se serveşte prin intermediul mass-media.

Tonul folosit de Dan Tăpălagă şi sugerat din titlul editorialului este unul condescendent, de spirit superior care acum explică prostimii cum ar sta lucrurile în realitate. Metafora centrală în jurul căreia este construit întreg mesajul reprezintă un atac la adresa majorităţii românilor, care nu sunt de acord cu părerile editorialistului din moment ce susţin actuala putere.

Editorialul lui Dan Tăpălagă reprezintă în final o jignire la adresa tuturor românilor care au văzut în USL o şansă de a schimba ceva în ţara noastră. A-i compara cu nişte peşti de acvariu care nu fac altceva decât să înghită tot ce li se serveşte nu face decât să demonstreze cât de jos se coboară Tăpălagă atunci când vine vorba de a-şi servi stăpânii. El putea la fel de bine să îi asemuiască pe românii care nu sunt de acord cu domnia sa cu o turmă de oi proaste, din moment ce, în esenţa ei, insulta ar fi fost similară. În schimb, el a ales să utilizeze peştişorii de acvariu, care trăiesc într-un univers strâmt şi atent controlat.

Nu ştiu care sunt preferinţele lui Dan Tăpălagă în materie de animale de companie, dar ştiu că în materie de viziuni politice editorialistul a fost una din cele mai puternice voci anti-USL şi că zilele acestea îşi freacă mâinile de bucurie la auzul ultimelor ştiri legate de ce se mai întâmplă în Uniune. Poate că lui Dan Tăpălagă îi plac în final peştişorii de acvariu, atâta timp cât aceştia au culoarea portocalie şi mănâncă tot ceea ce el le serveşte, ca un „îngrijitor” de acvariu ce este.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

8 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 feb, 2014
IOAN PRIBEAGU
Fa soplapoya,ija de puta,pai tu ca sa ajungi la nivelul de intelect si verticalitate a lui Dan Tapalaga,trebuie sa te mai nasti odata si sa ai creierasul apt pentru a intelege ce se intimpla in jurul tau,sau poate crezi ca pupatul unor cururi,iti creaza confortul necesar unui trai decent.
21 feb, 2014
voinea
Des
Despre Tapalaga nu poti spune decat ca este un mare Cacat Basit si cu asta ai spus tot despre javra asta spurcata.
21 feb, 2014
florin
tapalaga e tare
Tapalaga e unul dintre cei mai buni ziaristi! Ca voua va plac mircea badea, gadea, ursu si alte loaze e partea doua!
23 feb, 2014
clujean
tapalagă este un înşiruitor de cuvinte (nici măcar măiestre), care li se adresează exclusiv celor ce nu vor să se informeze, ci doar să-şi confirme preferinţele politice
21 feb, 2014
gogu
voi suntei un ziar de lins uslamisti
voi vorbiti, dati limbi la psd-pc-unpr, dati cu spor in continuare baieti!
21 feb, 2014
radu
ineptii de "ziarist"
Acest "ziarist" portocaliu convins face aceiasi greseala ca si usl-istii de frunte (aia doi) : ne face sa credem ca numa' si numa' el are adevarul in buzunar. la fel ca si usl-ul care ne obliga sa credem si sa fim convinsi ca ca hotararile de partid sunt OBLIGATORII !!?? pentru " stupid people" fara ezplicatii!!!!!.Pentru un asemenea scarta-scarta o urare din Ardeal ( apropo sa nu mai spui la nimenea ca esti ardelea : N-ai avea curechi in bute , n-ai avea cine te f**te !!!.
11 iul, 2014
TAPALAGESCU
DESPRE tapalaga
IQ tinde asimptotic spre zero la acest pupincurist .
Antena 3 il respecta pe Base facandu-l macac.
Pe acest jeg de ziarist il numim Limbric! E cu muuuult respect !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ