Haita lui Băsescu vrea să pună pumnul în gura presei

| 21 ian, 2014

De câteva zile, pe la televiziunile “portocalii” şi prin presa aservită lui Traian Băsescu, şapte jurnalişti se dau de ceasul morţii cum că ar fi fost făcuţi cu ou şi cu oţet de Jurnalul Naţional şi de Antena 3. Este vorba despre Ion Cristoiu, Robert Turcescu, Dan Andronic, Silviu Sergiu, Andreea Pora, Mircea Marian și Dan Tăpălagă.

 

Cei şapte acuză, vezi Doamne, cum că trustul Intact le-ar aduce prejudicii de imagine întrucât ar fi fost gratulaţi cu etichetele "Banda celor 7. Propagandă băsistă îmbulinată" şi "Banda celor şapte propagandişti". Aşa încât, cei în cauză au pus şi de un protest, notificând trustul Intact să înceteze cu propagarea acestor apelative. Dacă cei şapte ar fi fost exemple de probitate morală sau modele de urmat din punct de vedere deonotologic în această breaslă, poate că protestul ar fi generat ceva ecouri. Cum însă cei care acuză nu sunt altceva decât portavocile lui Traian Băsescu în presa noastră, indignarea celor şapte magnifici nu poate provoca decât zâmbete.

Desigur, dacă cei şapte ar fi fost paznicii neînfricaţi ai democraţiei, dacă ar fi luat atitudine atunci când derapajele lui Traian Băsescu se multiplicau de la o zi la alta, dacă şi-ar fi făcut onest meseria, atunci am fi înţeles ca respectivii să se simtă oarecum lezaţi. Când însă eşti parte a aparatului de propagandă băsist, apelurile ţâfnoase la respectarea deontologiei jurnalistice sunt probe elocvente ale ipocriziei ce domneşte în tabăra fidelilor lui Traian Băsescu.

Nu i-am auzit pe Turcescu, Pora, Cristoiu sau Tapalagă să îl tragă de mânecă, măcar aşa, simbolic, pe şeful statului atunci când a compromis funcţia prezidenţială cu atacuri suburbane. Iar episoade în care Traian Băsescu s-a dat în stambă au fost nenumărate. Să amintim atacurile incalificabile la adresa ziariştilor, epidosul “ţigancă împuţită”, admonestările la adresa cetăţenilor în contextul inundaţiilor, atacurile murdare la adresa partenerilor etc. În niciuna din acest situaţii, cei şapte vexaţi nu au îndrăznit să atragă atenţia asupra derapajelor. În schimb, au luat deontologia în braţe şi o flutură care mai de care mai abitir pentru a demonstra cât de atacaţi sunt ei în presă.

Ca şi cum comicul situaţiei nu era suficient, în peisaj a intervenit şi Adrian Papahagi, solicitând sancţiuni severe împotriva trustului Intact. Cum ar veni, un politician membru al PMP, unde ocupă funcţia de vicepreşedinte, adică unul dintre executanţii lui Băsescu, are tupeul să ceară pedepsirea unui trust media. Curat murdar, coane Fănică, dacă ar fi să-l cităm pe Caragiale.

Fără îndoială că încercarea grupului celor şapte susţinători mediatici ai lui Traian Băsescu de a pune o dată în plus pumnul în gura presei incomode va căpăta un nedorit efect de bumerang şi se va întoarce împotriva celor care au iniţiat acest aşa-zis protest. Fiindcă pentru orice om normal la mansardă, este evident că cei şapte deontologi nu urlă pentru că ar fi încălcate principii jurnalistice pompoase, ci pentru că aşa le-a fost dat ordin de la Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

42 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 feb, 2014
gabi
am citit de doua ori articolul si tot nu am igasit legatura dintre titlu si continutul articolului. Cred ca-mi pierd timpul de pomana
27 feb, 2014
of, of
In profesia de jurnalist cred ca prima conditie este sa cunosti foarte bine limba romana; va atrag atentia ca in prezentarea dvs, ati facut o impardonabila gresala de acord. Ar fi de dorit sa lasati politica si sa va apucati de gramatica; ati fi astfel mai castigat , patima dvs. este recompensata cu bani - fiind angajat al trustului si cred ca face parte din "obligatiile" de serviciu, dar cu siguranta nu veti fi niciodata la inaltimea profesionala a celor pe care ii blamati, oameni ce au format (uneori cu mare succes) curente de opinii ce au dus la luarea unor decizii importante din punct de vedere politic . Asadar puneti mana pe carte, reluati cursurile gimnaziale cel putin pentru gramatica.........in rest cum se spune prin Romania mea apa trece , pietrele raman!
23 feb, 2014
Goliat
Comunistii penali , au ajuns la putere ajutati de lingai tip pop andrei , care pe vremea lui ceasca se jucau cu trenuletul la lumina unei lumanari. Cei care studiau in iernile lungi la lumina lampei stiu de ce tovarasii trebuie sa dispara....
22 feb, 2014
tornado!
MIOPUL DE POPA !!
NU MA ASTEP DE LA VOI LA NIMIC UN MIOP LA PROPIU NU VEDE DAR VAD CA NICI NU AUDE !INCERCATI SA FITI MUNCITORI HARNICI NU REUSITI CA AVETI HADICAPURI DE LA CEL MITAL PINA DE AUZ SI VAZ !IN REST NUMAI DE BINE DE MORTI !
19 feb, 2014
ego
Nu credeam ca poate fi un astfel de individ ca Andrei Pop care sa se intituleze ziarist si sa aiba asemenea excremente jurnalistice. Singura lui reusita este ca dovedeste pe deplin ca este hartia igienica a varanului si a dr. Pinocchio. Cu deosebit succes.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ