Ce cadouri a primit preşedintele Traian Băsescu în 2013

| 22 ian, 2014

Pălării de paie şi "cu păun", traiste tradiţionale, cărţi, plachete dar şi o machetă de vapor sunt câteva din bunurile primite de Traian Băsescu în 2013, preşedintele nepăstrând nimic, potrivit listei publicate pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, conform Mediafax.

În 2013, preşedintele Traian Băsescu a primit 37 de cadouri, în valoare totală de 5.667 euro, din care nu a păstrat nimic. Cel mai scump bun, în valoare de 3.875 de euro, este o machetă de vapor "Deepwater Champion" primită de la Exxon Mobile şi OMV Petrom. 900 de euro costă o machetă din lemn de trandafir a navei "Zheng He". În rest, bunurile primite cu titlu gratuit nu depăşesc o sută de euro.

Printre cadouri se numără o statuetă urs din porţelan alb, în casetă albă, în valoare de 45 de euro, un set de 4 pahare din lut cu motive populare, în traistă de lână (45 de euro), o sticlă cu enupăr şi artizanat "Avram Iancu", în traistă tradiţională (30 de euro), o păpuşă în costum tradiţional românesc (15 euro), dar şi mai multe traiste tradiţionale româneşti.

Inedite sunt şi pălăriile primite de preşedintele Traian Băsescu, două cu păun, executate manual de meşterul popular Virginia Linul, din Bistriţa-Năsăud şi una de paie (clop).

Inedite sunt şi pălăriile primite de preşedintele Traian Băsescu, două cu păun, executate manual de meşterul popular Virginia Linul, din Bistriţa-Năsăud şi una de paie (clop).

Pe listă figurează şi patru volume: "Câte doruri sunt prin sat - poezii populare", de Maria Sterp, "Drum de fier prin praf de puşcă şi ploaie de stele" şi "Drum de fier prin praf de puşcă", ambele de Paul Braşcanu, şi "Spre Ţara Făgăduinţei", de Tinuţa Grec.

Şeful statului a mai primit diverse obiecte şi vase decorative din plastic, lemn, porţelan şi ceramică, placheteaniversare, precum şi o pictură pe pânză "Avram Iancu", în valoare de 60 de euro.

De asemenea, pe lista bunurilor se află şi Premiul Gala Mediatorilor, "Mediator's Awards 2013", din sticlă, în cutie albastră.

De la Patriarhie, preşedintele a primit o plachetă cu Catedrala Naţională, în suport roşu (20 de euro).

Tag-uri: traian basescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ