Pavelescu mai aruncă o lopată pe mormântul Dreptei Cotroceniste

| 21 ian, 2014

PNȚCD a hotărât ca prima opțiune a partidului este aceea de a merge singur la alegerile europarlamentare din 2014, a declarat președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, liderul țărăniștilor afirmând bombastic ca în aceste condiții, singurul partener al PNȚCD va fi, nimeni altul decât electoratul din România.

A trecut Crăciunul, a trecut și Anul Nou iar așa-zișii reprezentanți ai dreptei s-au trezit că anul ăsta sunt alegeri. Drept urmare au început din nou zumzăieli și voci palide care să clameze necesitatea de unificare a forțelor de dreapta și centru-dreapta. Și, care este primul pas spre unificarea dreptei? Scindarea ei, normal.

După cum se poate vedea de mai bine de un an, PDL, PMP, FC, PNȚCD vorbesc despre unificarea dreptei. Nu mai merită menționată aici Noua Republică a filo-legionarului Mihail Neamțu, căci acel partid a murit cum se spune, înainte să se nască. Dar restul antemenționaților de mai sus vorbesc de ceva timp despre acest lucru. Singura problemă este că o fac cu juma’ de gură, fiind mult mai preocupați de urmărirea propriilor interese decât de apărarea unor valori, principii, idealuri politice, sau alte concepte pe care le-au golit de mult timp de sens.

Cei de la Mișcarea Populară umblă destul de bezmetic, așteptând noi ordine prezidențiale, Forța Civică a dat deja viitorul președinte, sau cel putin așa visează fostul premier Ungureanu, în timp ce în PDL singura voce care mai vorbește “serios” despre problema dreptei este Elena Udrea, o voce din ce în ce mai izolată în Partidul Democrat-Liberal.

A rămas PNȚCD. Cel mai puțin atractiv din punct de vedere al ofertei electorale și cel mai limitat în a-și putea negocia orice fel de poziție în cadrul unei construcții mai mari de dreapta. În acest context a avut loc Comitetul Național de Conducere al partidului, evenimentul având loc în perioada 17—19 ianuarie la Poiana Brașov.

Astfel, prima opțiune a partidului este de a merge singur în alegerile europene din mai. “La acest Comitet Național de Conducere am dezbătut, am analizat situația politică a partidului, dar am și fixat într-un fel direcțiile politice pe care partidul va merge în anul 2014. Aș vrea să fac publică o Rezoluție a CNC de sâmbătă. CNC al PNȚCD a hotărât ca prima opțiune a partidului este aceea de a merge singur la alegerile europarlamentare din 2014”, a declarat președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, liderul țărăniștilor afirmând bombastic ca în aceste condiții, singurul partener al PNȚCD va fi, nimeni altul decât electoratul din România.

Trebuie menționat și faptul că rezoluția adoptată la Poiana Brașov conține și atacuri la adresa unor lideri de pe Dreapta, PNȚCD lansând cu această ocazie un atac la adresa președintelui FC, Mihai Răzvan-Ungureanu: “Refuzăm o construcţie alcătuită în jurul unui personaj măcinat doar de dorinţa oarbă a ajunge preşedinte, ori una dominată de grupuri de băieţi deştepţi”

Decizia țărăniștilor a fost dur criticată de către colegii lor de subsol electoral, “ungurenii” de la Forța Civică. Secretarul general al FC, Ștefan Pirpiliu a întors atacul țărăniștilor, printr-un discurs acid la adresa lui Aurelian Pavalescu. “Nu pot să nu remarc cu câtă ușurință își schimbă opțiunile și partenerii acest domn. Mai mult arătând atâta ipocrizie, brusc la vederea unui sondaj. Când ești un președinte de partid timp de 9 ani fără prea multe rezultate, încep să înțeleg demersurile colegiilor dânsului în vederea schimbării sale din funcția de președinte al PNȚCD”, a precizat Pirpiliu.

Și uite așa, visul lui Traian Băsescu de a fabrica o construcție-mamut a “dreptei unite” pare să fie din ce în ce mai departe. PDL-ul nu pare că dorește prea tare să se lege la cap cu treaba asta, iar “cei mici” au început deja să se certe între ei.  Ideea dreptei unificate pare îngropată de vie. Culmea, de către niste creștini-democrați.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 ian, 2014
ana
alt visator de politica la varf,altu care in loc sa se ocupe de cea ce stie sa faca,pierde timpu si cheltuieste bani din donatii in vant,in loc cu acesti bani,sa faca donatii familiilor cu probleme,un saltimbac de nevindecat,un pericol social.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ