Pavelescu: Prima opţiune a PNŢCD este de a merge singur în alegerile europarlamentare

| 18 ian, 2014

Prima opţiune a PNŢCD este de a merge singur în alegerile europarlamentare, au hotărât sâmbătă, la Poiana Braşov, participanţii la Comitetul Naţional de Conducere care se desfăşoară în perioada 17-19 ianuarie.

'La acest Comitet Naţional de Conducere am dezbătut, am analizat situaţia politică a partidului, dar am şi fixat într-un fel direcţiile politice pe care partidul va merge în anul 2014. Aş vrea să fac publică o Rezoluţie a CNC de sâmbătă. CNC al PNŢCD a hotărât că prima opţiune a partidului este aceea de a merge singur la alegerile europarlamentare din 2014, iar PNŢCD va avea în această situaţie un singur partener, electoratul din România, oamenii care vor să-şi dea votul pentru un partid istoric, pentru valori şi principii, pentru ceea ce este tradiţional PNŢCD.

A doua opţiune este aceea de a rămâne deschişi unor discuţii pentru realizarea unei alianţe electorale pe dreapta politică, dar numai sub rezerva că această alianţă să se constituie pe baza principiilor şi valorilor promovate de modelul Corneliu Coposu. În condiţiile în care partidele aflate pe eşichierul dreptei politice vor înţelege necesitatea unei alianţe, pe de o parte, pe de altă parte, vor achiesa la modelul Corneliu Coposu, suntem deschişi unui dialog pentru constituirea unei alianţe electorale pentru alegerile europarlamentare. Sigur că timpul este foarte scurt, practic au început activităţile de precampanie pentru europarlamentare, dar PNŢCD rămâne deschis dialogului pentru aceste alegeri europarlamentare', a declarat sâmbătă într-o conferinţă de presă la Poiana Braşov, preşedintele PNŢCD Aurelian Pavelescu.

Pavelescu a precizat că PNŢCD nu a discutat încă o listă de candidaţi pentru alegerile europarlamentare, deoarece mai există şansa unei a doua opţiuni, în condiţiile în care ar exista un dialog pentru o alianţă electorală.

'Cu Răzvan Mihai Ungureanu au fost discuţii, dar neoficiale. Mai sunt Partidul Mişcarea Populară şi PDL. PNŢCD doreşte o coaliţie largă împotriva USL', a mai arătat preşedintele PNŢCD.

Prim-vicepreşedintele PNŢCD Vlad Moisescu a ţinut să precizeze că partidul doreşte practic să meargă pe picioarele lui la europarlamentare, 'însă responsabilitatea este foarte mare, în faţa acestei tentative de fraudă pe care USL vrea să o facă cu două zile în care au loc alegerile europarlamentare şi referendumul, două zile cu urnele deschise. Ceea ce noi considerăm că este o acţiune de fraudă, iar opţiunea de a discuta cu celelalte partide este în primul rând să ţină cont de valorile seniorului, şi în al doilea rând şi foarte important, de a apăra votul românilor în acea noapte, dacă vor fi două zile de vot'.

La Comitetul Naţional de Conducere a participat conducerea PNŢCD, preşedinţii şi vicepreşedinţii organizaţiilor PNŢCD din toată ţara.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ