Tăriceanu cere demisia lui Tarcea după apariția la Realitatea: "Să ne lase". Replica șefei ÎCCJ

| 28 mar, 10:31

După declarațiile acordate de şefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru Realitatea TV, Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut demisia Cristinei Tarcea, afirmând că aceasta ar trebui să lase locul din fruntea ÎCCJ "cuiva care trăieşte şi gândeşte ca în secolul 21".

"Eu pot să vă spun că, din păcate, România întotdeauna s-a cam pripit atunci când a trebuit să-și asume niște obligații internaționale. Și am să vă dau exemplul care mie îmi este cel mai apropiat și de suflet, și de activitate - ratificarea Convenției pentru Apărarea Drepturilor Omului și Libertăților Fundamentale. Am ratificat-o de dragul de a intra cât mai repede în cadrul Consiliului Europei, nu am făcut niciun fel de studiu de compatibilitate, nu am văzut în ce măsură legislația noastră poate să facă față tuturor garanțiilor și exigențelor Convenției, și ne-am trezit cu un val de condamnări care nu se mai termină nici acum" au fost declarațiile Cristinei Tarcea, de la Realitatea TV, care l-au deranjat pe Tăriceanu.

Preşedintele Senatului şi al formaţiunii ALDE a scris pe Facebook:

""Eu pot să vă spun că, din păcate, România întotdeauna s-a cam pripit atunci când a trebuit să-și asume niște obligații internaționale. Și am să vă dau exemplul care mie îmi este cel mai apropiat și de suflet, și de activitate - ratificarea Convenției pentru Apărarea Drepturilor Omului și Libertăților Fundamentale. Am ratificat-o de dragul de a intra cât mai repede în cadrul Consiliului Europei, nu am făcut niciun fel de studiu de compatibilitate, nu am văzut în ce măsură legislația noastră poate să facă față tuturor garanțiilor și exigențelor Convenției, și ne-am trezit cu un val de condamnări care nu se mai termină nici acum".

Oricât de greu ar părea de crezut, declarațiile de mai sus aparțin nimănui altcuiva decât președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, într-un interviu la Realitatea TV.

Nu suntem în anii '50, când, conform propriilor ei destăinuiri, bunicul distinsei doamne săpa la Canal, trimis de comuniști, în profundul dispreț pentru drepturile omului.
Suntem în 2019, membri ai UE, ai NATO și ai altor mari organisme internaționale, și peste nici trei luni sărbătorim 25 de ani de la ratificarea Convenției Europene a Drepturilor Omului, în iunie 1994.

O Convenție care ne garantează dreptul la viață și dreptul de a nu fi torturat, dreptul de a nu fi ținut în sclavie, dreptul la un proces echitabil, dreptul la respectarea vieții private și familiale, libertatea de gândire și conștiință, dreptul la liberă exprimare, dreptul de proprietate, dreptul la alegeri libere și multe altele.

Șefa judecătorilor din România e de părere că ar fi trebuit să stăm în afara acestei Convenții până cînd se împlinea, poate, termenul lui Brucan și învățam să nu mai fim stupid people, învățam ce e democrația.

Aceste declarații stupefiante nu sunt scăpări, ele devoalează mentalitățile unor personaje sinistre ajunse, prin concursuri nefericite de împrejurări, în funcții-cheie ale statului.

Personaje pentru care drepturile omului sunt un moft ori mai rău de atât. Așa putem înțelege și cum au fost posibile tenebroasele protocoale ale Justiției cu serviciile: pentru că au emanat din mințile abrupte ale lui Macovei, Kovesi, Stanciu, Coldea, Prună, Tarcea și ale altora ca ei.

Și pentru că mentalități atât de viciate e prea târziu să mai fie schimbate, soluția e una singură: doamna Tarcea să ne lase și să predea locul din fruntea ÎCCJ cuiva care trăiește și gândește ca în secolul 21"

În replică, Cristina Tarcea a reacționat pentru Realitatea TV: "Nu am timp sa comentez datul cu parerea din partea persoanelor care au atat de mult de citit si studiat ca sa inteleaga ceea ce comenteaza".

Tag-uri: Tarcea, tariceanu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ